Pavlović za SK: Nadam se da će ovaj poredak ostati do kraja

Fudbal 1. mar 202110:30 > 10:30
Strahinja Pavlović
Srdjan Stevanovic/Getty Images

Zatvoreno (epidemiloške mere u Belgiji ne popuštaju), otvoreno (borba za fudbalski opstanak). Tabela: 16. Serkl Briž, 17. Muskron, 18. Beveren.

„Kad bi ovakav raspored klubova ostao do kraja lige, pa, da nazdravimo“, priželjkuje Strahinja Pavlović, štoper Serkl Briža, pozajmljen iz redova Monaka, u razgovoru za Sport Klub.

Lako shvatljivo, pošto šesnaesti u elitnom rangu zadržava pravo da se i sledeće sezone takmiči u društvu najboljih tamošnjih timova (sedamnaesti mora da traži šansu u baražu, osamnaesti je siguran drugoligaš ). Još pet kola nade i strepnje, dobrih vetrova i oluja, zasad niko ni u šta nije siguran, razlike su male, Serkl Briž beži dva boda Muskronu, četiri koraka je ispred Beverena.

„Umalo Muskron da se poravna sa nama, vodio je 2:0 na stadionu Beršota, gol za 2:2 primio u četvrtom minutu nadoknade vremena“, otkriva Pavlović.

povezane vesti

Serkl Briž je, dan pre toga, obavio važan posao, savladan je direktni konkurent u traženju spasa, Beveren, reprezentativni defanzivac je odigrao profesorski, zatvorio sve prilaze, značajno pripomogao sigurnom trijumfu (2:0). Pohvala za pohvalom, kako za Pavlovićev uobičajen, visok nivo, tako i za bodovnu žetvu Serkl Briža (sedam poena u poslednje tri runde).

„Nema euforije, ne sme ni da je bude, jednostavno je zabranjena. Idemo dalje“, ističe Pavlović.

Misli u prvenstvu, misli i u nacionalnom Kupu?

„U sredu je četvrtfinale Kupa, Serkl Briž se u Briselu sastaje sa velikanom Anderlehtom, nedavno smo se uverili, u međusobnom, prvenstvenom obračunu, bez golova, da imamo pravo da se nadamo iznenađenju u prestonici. Nije pod obavezno, ali, zašto ne iskoristiti šansu, pod uslovom da se ukaže u Kupu. Šampionat je, naravno, pod brojem jedan.“

Što se prvenstva tiče, predstoje dva uzastopna gostovanja?

„Genk, pa Gent. Potom smo domaćini Beršotu i Luvenu, završnica je u domu Ostendea. Ma, Serkl Briž će da sačuva status!“

I onda ćete punog srca da napustite Belgiju i vratite se u Kneževinu?

„Idealno!“

Na vezi ste sa ljudima iz Monaka?

„Povremeno se čujem sa trenerom Kovačem, obradovao me jučerašnji pogodak Jovetića protiv Bresta, uknjiženi su bodovi, Monako je u igri za najviši plasman… Napred prijatelji, do krune!“

Prijatelji su tamo (Monako) i ovamo (Serkl Briž), Strahinja je najčešće u društvu Marselina (takođe pozajmljen iz Monaka) i bosanskohercegovačkog internacionalca Dina Hotića. Od sredine prošle nedelje krug se proširio, u Belgiju su stigli Željko i Slađana Pavlović.

„Silno sam se obradovao što ću sa roditeljima da provedem neko vreme, njihova podrška je nešto najčistije i najlepše“, zaključio je Strahinja Pavlović za Sport Klub.
Adut Serkl Briža.

Komentari (0)

Vidi sve komentare