Kiks Benfike u Eštorilu, Porto i Sporting lideri

Portugal 31. okt 20210:20 0 komentara
Marco Luzzani, Getty Images Sport

Došlo je do smene u portugalskom šampionatu. Benfika nije uspela da zabeleži pobedu u Eštorilu odigravši samo 1:1, a taj rezultat iskoristili su Porto i Sporting i pobedama nad Boavištom i Gimaraešom preuzeli lidersko mesto.

Dosadašnji lider Benfika nije uspela da pobedi u Eštorilu, na terenu najprijatnijeg iznenađenja sezone i to je lisabonski tim koštalo prvog mesta. Sve je krenulo bajkovito po Orlove. Već u drugom minutu Lukas Verisimo zatresao je mrežu i doveo favorita u vođstvo. I sve je išlo po planu do 90. minuta kada je na radost brojnih navijača Rozije doneo izjednačenje. U redovima Benfike starter je bio Nemanja Radonjić, koji je dobio žuti karton u 55. minutu i odmah posle toga zamenjen.

Benfika je sada pala na treće mesto sa 25 bodova, dok je Eštoril četvrti sa šest bodova manje. Ispred Benfike sada su Porto i Sporting, koji posle pobeda u ovom kolu imaju bod prednosti. Porto je bio ubedljiviji i slavio je u gradskom derbiju protiv Boavište 4:1. Evanilson je postigao dva gola, dok je Dijas bio strelac prvog, a Loader poslednjeg, četvrtog gola, na asistenciju Dijasa. Hamaš je bio strelac za crno-bele u 30. minutu i doneo izjednačenje. Marko Grujić ušao je u igru u 70. minutu.

Sporting nije bio tako ubedljiv, ali mu je i jedan gol u Lisabonu bio dovoljan za tri boda protiv Gimaraeša. Strelac je bio Koates u 31. minutu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!