Prandeli: Verovao sam u Vlahovića i nastaviću da verujem

Fudbal 23. dec 20209:17 3 komentara
Dušan Vlahović
Valerio Pennicino/Getty Images

Fudbaleri Fiorentina slavili su u utorak uveče protiv Juventusa sa čak 3:0 i naneli „Staroj dami“ prvi poraz, a prvi gol za ljubičasti tim postigao je srpski reprezentativni napadač Dušan Vlahović. O odluci da pruži priliku 20-godišnjem ofanzivcu govorio je trener tima iz Firence Ćezare Prandeli.

On je iskoristio fantastičan pas Franka Riberija, munjevito istrčao i savladao Ščensnog. Bio je to treći uzastopni meč u kojem se Vlahović upisao u strelce.

Verovao sam u Vlahovića i nastaviću da verujem u njega. On ima odlučnost, vredno trenira, a ja mislim da je on sjajan igrač. On ima 20 godina, tako da može da nauči ’tajming’ za pokrete i postane zaista odličan. Ima mnogo entuzijazma i treba u nekim stvarima da se popravi, ali zato su tu treneri. Ima dobre temelje“, izjavio je Ćezare Prandeli.

Posle meča sam se pozdravio sa trenerom Juventusa Andreom Pirlom. Čestitao sam mu jer mislim da je u kratkom periodu formirao jasan identitet Juventusa i naterao ih da igraju napadački fudbal. Već smo znali da je lider i biće kandidat za trofej u svim takmičenjima u kojima bude nastupao ove sezone“, dodao je trener Fiorentine.

„Viola“ se posle pobede nalazi tek na 15. mestu tabele sa 14 bodova, a u narednom kolu tražiće nastavak odlične forme na domaćem terenu protiv Bolonje Siniše Mihajlovića.