Zaha pomaže amaterskom ženskom klubu Kristal Palasa

Mike Hewitt, Getty Images

Vilfrid Zaha postao je heroj ženskog fudbalskog tima Kristal Palasa.

Vilfrid Zaha uplatio je „značajnu finansijsku pomoć“ kao znak podrške razvoju amaterskog ženskog kluba Kristal Palasa.

Kada se pojavila priča da se od igračica u klubu traži da obezbede donaciju od 250 funti kako bi mogle da igraju za klub, Zaha je uz komentar „nije problem, drago mi je da pomognem“, uplatio određenu sumu novca za koju iz kluba kažu da je pozamašna, ali ne otkrivaju o koliko se novca radi.

Ipak, klub je demantovao da se od igračica novac zahteva kao uslov da igraju. Objašnjeno je da je glavni sponzor ženskog kluba koji pokušava da se izbori za mesto u Prvoj ženskoj ligi zapravo prvi tim, ali i da imaju sponzora nezavisno od toga, ali da su devojke ohrabrene da pokušaju da nađu i lične sponzore kako bi se klub brže razvijao.

„Naš prvi tim trenutno ima 21igračicu. One imaju obezbeđene plate ili su im pokriveni troškovi. To nam je omogućeno od novca koji dobijamo od kluba i od sponzora. Sem prvog tima, ostale selekcije funkcionišu na amaterskom principu. Kako bismo pomogli igračicama maksimalno smo smanjili cenu godišnje članarine. Oduševljeni smo potezom Vilfrida Zahe koji želi da pomogne. Svi znaju šta njemu znači Kristal Palas, a i on sam zna koliko je važno to što radi. Tako će inspirisati nove generacije u klubu u kome je i sam prošao mlađe kategorije“, poručili su iz ženskog fudbalkskog kluba Kristal Palas.