U klub došao sa 72 dana zakašnjenja, sledi otkaz

Stu Forster, Getty Images Sport

Bivši fudbaler Čelsija Papi Đilobođi pojavio se u trening kampu Sanderlenda 72 dana posle datuma kada je bilo predviđeno, pa Crne mačke sada spremaju otkaz za neodgovornog defanzivca.

29-godišnji defanzivac Đilobođi je prošlu sezonu proveo na pozajmici u francuskom Dižonu, ali se po završetku prvenstva nije javio Sanderlendu.

Posle 72 dana od prozivke Senegalac se ipak pojavio, ali nije naišao na dobrodošlicu, ako ju je uopšte i očekivao.

Crne mačke su posle neočekivanog dolaska igrača u klub izdale i saopštenje u kojem kažu da će se celim slučajem pozabaviti pravni tim, kako bi se situacija povoljno rešila. U međuvremenu će Đilobođi biti na pregledima, kako bi se ustanovilo da li može da igra profesionalno, ali mu se po svemu sudeći smeši otkaz.

Papi Đilobođi je od 2010. do 2015. godine igrao za Nant, da bi neočekivano postao fudbaler Čelsija, gde nije zabeležio nijedan nastup u Premijer ligi. Poslat je na pozajmicu u Verder, a na kraju je i prodat Sanderlendu posle samo jedne sezone u Londonu.

Zanimljiva je bila i njegova epizoda u Verderu, gde je uspeo da bude kažnjen sa tri meča zabrane iganja, posle incidenta u kojem je fudbaleru Majnca Pablo de Blasisu pokazivao gest rezanja grkljana.