Siti neće dozvoliti Dijazu transfer u Real

Premier League 7. sep 201812:40 > 12:50
Photo by Michael Regan/Getty Images)

Mladi Brahim Diaz je nedavno postao predmet glasina koje ga iz Mančester Sitija sele u Real Madrid. Ipak ostrvski mediji pišu da Pep Gvardiola nikako neće dozvoliti mladiću iz Malage da menja sredinu.

Mančester Siti je Brahima Dijaza doveo još dok je bio junior i to iz Malage, a od 2017. ovaj mladi vezista ima profesionalni ugovor sa „građanima“. Igrao je prošle sezone na ukupno deset mečeva za Siti, a ove još uvek nije dobio priliku na nekom zvaničnom meču.

Iako se radi o momku koji ima tek 19 godina, za njega se interesuje Real Madrid. Kraljevski klub želi da dovede jednog od najvećih španskih talenata u domovinu, a to bi mogao da bude lak posao jer Dijazu ističe ugovor sa šampionom Engleske na kraju sezone. 

U Sitiju ne gledaju blagonaklono na namere Madriđana jer uz Fila Fodena na Dijaza gledaju kao na najveću nadu za budućnost. Takođe Pep Gvardiola ne želi da se ponovi scenario sa Sančom koji nije produžio ugovor i nije hteo da čeka šansu već je prešao u Borusiju iz Dortmunda. Gvardiola Dijaza vidi na „Etihadu“ i zato nije dozvoljavao da ovaj ode na pozajmicu, pa je moguće da će on uz Fodena uskoro moći da se izbori za mesto u timu.