Alison i brazilska braća: Lepo je kad imaš nekoga svog

Premier League 31. okt 201811:39 > 11:40
Julian Finney, Getty Images

Golman Liverpula Alison Beker lako se uklopio u tim i, čini se, još lakše pridobio naklonost navijača, a sam veruje da je to tako zbog ostalih Brazilaca u timu.

Ni Simon Minjole ni Loris Karijus nisu uspeli da ubede Jirgena Klopa da su baš oni pravi izbor za prvog čuvara mreže u Liverpulu, ali čini se da je to Alisonu lako pošlo za rukom.

Iako mu nije bio nepoznat život u Evropi, selidba iz Rome u Liverpul donela mu je novi izazov i prilagođavanje na novi jezik, novu kulturu i potpuno drugačiji fudbal.

U intervjuu za klupski sajt, Alison je naglasio da su mu Roberto Firmino i Fabinjo mnogo pomogli da se prilagodi, kao u Alberto Moreno.

„Pomaže kada imaš nekoga ‘svog’ dok pokušavaš da se prilagodiš na novi grad i kultuu. Ovde je i vreme drugačije, sve je drugačije i moraš da se prilagodiš i na novi jezik. Mnogo mi je pomoglo što sam imao moje Brazilce ovde koji su pomogli i mojoj porodici. I moja supruga se mnogo druži sa njihovim ženama. To sve mnogo znači iako nam i klub pomaže oko svega što nam je potrebno“, kaže Alison.

„Imam sjajan odnos sa svim saigračima, ali uvek je lepo kada na neki način imaš i deo svoje zemlje tamo gde igraš“, zaključio je čuvar mreže tima sa Enfilda.