Policija obustavila potragu za Salom, oglasio se i klub

Premier League 24. jan 201916:40 > 18:55
Stu Forster, Getty Images Sport

Britanska policijaska služba saopštila je da je pretražila celo ostrvo Beru i da nema ni traga od aviona u kome je bio fudbaler Kardif Sitija Emilijano Sala.

Avion je nestao sa radara pre tri dana, a dosadašnja potraga nije dala nikakav rezultat. Na društvenim mrežama se pojavila fotografija uz tvrdnje da su SOS tragovi uočeni na ostrvu Beru, koji je deo Kanalskih ostrva, nakon čega je policija odmah pretražila i tu oblast.

Kapetan Dejvid Bejker je u četvrtak u popodnevnim časovima saopštio da uprkos svim mogućim naporima nema traga nestalom avionu.

Uprkos svim naporima u potrazi u okolini Kanalskih ostrva koji su pokrivali područje od oko 1.700 milja i koje smo prošli više od jednom, kao i pokušaj da se mobilni telefon pronađe preko satelita, nismo uspeli da pronađemo trag nestalog aviona sa jednim pilotom i jednim putnikom.

Prošli smo kroz aktivnu potragu koja je trajala 24 sata, sa ukupno 80 sati vazdušne potrage, sa tri aviona i pet helikoptera. Uključena su i dva spasilačka broda, a imali smo i pomoć brodova. Šanse da ima preživelih su izuzetno male.

Naše misli su sa porodicama pilota i putnika. Iskoristili smo sva moguća sredstva i sve moguće resurse da istražimo najbolje što možemo, za što bih želela da izrazim zahvalnost svima koji su uključeni u potragu.

Poslednja potraga za avionom koji je nestao je upravo završena. Iako više nećemo aktivno tražiti, ova nesreća ostaje otvorena i mi ćemo biti u kontaktu sa svim brodovima i avionima u ovoj oblasti kako bismo bili obavešteni da li nešto primećuju,“ navodi se u saopštenju policije.

U četvrtak uveče oglasio se i klub iz Velsa.

Vest od ponedeljka uveče uzdrmala je sve u Kardifu do srži. Radovali smo se Emilijanovom sledećem koraku u njegovom životu i karijeri. Oni koji su se sreli sa Emilijanom opisali su kao dobrog i skromnog mladića koji je želeo da impresionira u Premijer ligi,“ izjavio je predsednik Kardifa Vinsent Kan i dodao:

Reakcija fudbalske zajednice je zaista dirljiva, a mi se iskreno zahvaljujemo svima onima koji su poslali poruke podrške. Takođe se zahvaljujemo svima koji su uključeni u operaciju traganja i spašavanja, i nastavljamo da se molimo za Emilijana, Dejvida Ibotsona i njihove porodice.