Kardif spreman da oda počast Sali

Mike Hewitt, Getty Images

Kardif planira da oda počasti nestalom fudbaleru Emilijanu Sali pred meč protiv Arsenala, saopštio je izvršni direktor kluba Ken Ču.

U četvrtak je policija saopštila da je prekinula potragu za palim avionom u kome je bio novi igrač velškog tima.

„Poslednja potraga za avionom koji je nestao je upravo završena. Iako više nećemo aktivno tražiti, ova nesreća ostaje otvorena i mi ćemo biti u kontaktu sa svim brodovima i avionima u ovoj oblasti kako bismo bili obavešteni da li nešto primećuju,“ navodi se u saopštenju policije.

Sala je u ponedeljak krenuo iz Nanta u Karfid, u koji je prešao za rekordnih 18 miliona funti. Iako je u Kardifu samo predstavljen, uprava kluba odlučila je da mu oda počasti.

„Plan je da to bude pred meč sa Arsenalom, kako bi navijači mogli da nam se priključe. Takođe, isti ćemo učiniti i pred duel sa Bornmutom na našem terenu. Želim da naglasim da su nam Premijer liga i Arsenal pružili neverovatnu podršku. Još planiramo sve detalje, a razgovaraćemo i sa porodicom. Sve ćemo objaviti za dan ili dva“, rekao je Ču.

Iz Nanta su prethodno saopštili da neće odavati počasti argentinskom fudbaleru sve dok ne bude potvrđeno da je izgubio život.