"Mnogo sam kockao, za veče sam ostao bez 46.000 funti"

Premier League 5. dec 201917:11 > 17:13
Getty Images Sport, Stephen Pond

Fudbaler Kristal Palasa Andros Taunsend govorio je o problemima sa kockanjem kroz koje je prolazio tokom karijere i tom prilikom otkrio da je zahvaljujući jednom "kliku" ostao bez 46.000 funti za veče.

Bivši engleski reprezentativac je 2013. suspendovan od strane Fudbalske asocijacije na četiri meseca zbog klađenja.

Ne pijem, ne pušim, ne koristim drogu. Mislim da čak nikad nisam ni izašao u neki noćni klub, ali sam ipak uspeo da potrošim 46.000 funti za veče. Sve to zahvaljujući jednom kliku na telefonu. Mislim da sam jedini čovek u istoriji koji je izgubio toliko novca dok je ležao u krevetu jedne srede uveče u Blekpulu. Bilo mi je jako dosadno te večeri i sve vreme sam uplaćivao tikete. Na kraju sam dao 46.000 funti na samo jedan meč„, otkrio je Taunsend za „The Players’ Tribune„.

Krilni fudbaler ističe i da su neuspesi u ranoj fazi karijere doprineli tome da se oda kockanju.

Išao sam na pozajmice, mislim da sam promenio čak pet klubova pre nego što sam se vratio kući u Totenhem. A tu je ceo problem i nastao. Tačno se sećam trenutka kad sam odigrao prvi tiket. Bilo mi je dosadno u sobi veče pred utakmicu, video sam neku reklamu na TV za aplikaciju koja omogućava besplatno klađenje„, priseća se 28-godišnji igrač i dodaje:

Odmah sam je „skinuo“ u telefon i odigrao nešto na sitan ulog. Posle svega nekoliko meseci izgubio asm kontrolu, gubio sam novac sve vreme. Pokušavao sam da se izvučem, ali je bilo teško. Tad sam shvatio da sam postao zavistan. Rešio sam da krenem u centar za odvikavanje. To je ne samo spaslo moju karijeru nego i mene kao ljudsko biće„.

Taunsend je ponikao u Totenhemu, potom je od 2009. do 2013. bio na čak devet pozajmica, da bi naredne tri sezone konačno igrao za Spurse.

Od januara 2016. usledila je kraća epizoda u Njukasl Junajtedu, da bi u julu te godine obukao dres Palasa.