Rašford odneo pobedu u borbi za besplatne obroke

Premier League 16. jun 202013:11 > 13:14
Getty Images/Catherine Ivill

Markus Rašford još jednom je pozvao vlasti da brinu o deci i da se produži podela obroka u školama jer je za neku decu to jedini pravi obrok u toku dana.

Fudbaler Mančester junajteda Markus Rašford prikupio je u proteklim mesecima preko svoje fondacije više od 20 miliona funti, obezbedio je gotovo pola miliona besplatnih obroka za decu iz ugroženih porodica i nastavlja sa humanitarnim aktivnostima.

Pozvao je sve ljude da misle o onima koji su ugroženi, o onima kojima je voda bila isključena tokom najtežeg perioda i deci koja ležu i bude se praznih stomaka.

Rašford je poslao otvoreno pismo premijeru i parlamentu u kome je pozvao stranke da zaborave na svoja politička neslaganja i učine sve kako bi se pomoglo ugroženima.

Rašford se pozvao i na svoja iskustva iz detinjstva tokom koga je često jedini obrok koji je imao onaj koji je dobijao u školi ili u nekoj od humanitarnih kuhinja.

Na Rašfordovo pismo regovali su predstavnici različitih ministarstava, uglavnom pokušavajući da objasne kako „ne zatvaraju oči potrebama dece i građana.

Javljaju se, i brojniji su, oni koji podržavaju Rašforda koji je najavio da neće odustati od svoje borbe. Posebno ne od borbe da se deci dele obroci u školama i tokom letnjeg raspusta.

Geri Linaker je rekao da niko ne bi trebalo da je u situaciji da radi posao države i istakao je da Rašford radi „fenomenalan posao“.

Nakon svega objavljenog na društvenim mrežama i izuzetne poruke koju je Rašford dobio (za razliku od svih političara koji su se umešali u debatu) Vlada je donela odluku da će ipak i tokom letnjeg raspusta deca moći da dobijaju obroke u školama!