VVD: Zvali su me i Čelsi i Siti, ali Klop je presudio

Premier League 5. jul 202014:21 > 14:25
Laurence Griffiths/Getty Images

Kada je u januaru 2018. godine Vidržil van Dajk postao najskuplji defanzivac svih vremena, mnogi su govorili da je Liverpul Sautemptonu platio previše, ali vreme je pokazalo da je 75 miliona funti koje su „Redsi“ dali bilo jedno od najpametnijih ulaganja u novijoj istoriji fudbala.

Odlični štoper izjavio je da je u tom trenutku imao ponude Mančester Sitija i Čelsija, ali da je razlog zbog kojeg je izabrao tim sa Enfilda bio menadžer Jirgen Klop.

Povezano

Imao sam šansu da odem u Siti ili Čelsi, ali Klop je zaista nešto posebno? Ne znam da li je to njegova energija ili celokupna slika koju odaje. Ponekad mislim da on razmišlja o tome što radi mnogo više od ostalih. Zna kako da radi sa ljudima, a to je danas najbitnije u fudbalu. Klop je istinski srećan što ima priliku da radi sa igračima. Možda zvuči malo glupo, ali to vas zaista inspiriše kao igrača“, izjavio je Virdžil van Dajk.

Kada sam pogledao sve ponude koje sam imao – i istoriju i grad i trneutni tim, tek sam onda doneo odluku da ću otići u Liverpul. Mislim da je Klop bio glavni faktor“, rekao je general Liverpulove odbrane.

Van Dajk ima 28 godina, a sa Liverpulom je, pored titule šampiona Engleske koju je osvojio u tekućoj sezoni, takođe postao prvak Evrope 2019. godine. U svojoj kolekciji trofeja takođe ima i UEFA Superkup i Svetsko klupsko prvenstvo.