Zdravstveni pasoš, put ka povratku navijača na stadione

Premier League 10. jul 202022:32 > 22:34
Julian Finney, Getty Images Sport

U kompaniji koja obavlja testiranja igrača u Premijerl ligi veruju da su razvili sistem koji bi mogao da omogući povratak navijača na tribine.

Ova kompanija tvrdi da je razvila sistem koji zapravo stvara „digitalni zdravstveni pasoš“ koji istoriju testiranja svakog pojedinca povezuje sa njegovim mobilnim telefonom. To bi značilo da navijač koji ima negativan test može da pristupi stadionu prostim očitavanjem koda na telefonu.

Kako prenose mediji na Ostrvu, u Premijer ligi sa dosta poverenja gledaju na ovaj sistem kao na mogućnost da se navijači vrate na tribine.

„Trenutno su ovi zdravstveni pasoši u upotrebi u Premijer ligi i Čempionšipu i to omogućava igračima i ostalom osoblju da pristupaju različitim delovima stadiona. Svakako će biti veliki napredak kada ovo budemo mogli da omogućimo i navijačima što bi moglo da znači njihov povratak na stadione. Rezultati testa svakog navijača mogli bi da budu povezani sa njihovim telefonima, a tim putem sa kartom koju kupe. Aerodromi takođe razmatraju upotrebu ovakvog sistema“, za Skaj Sport je pojasnio Avi Lasrou, izvršni direktor kompanije Prenetiks.