Manćini kaznio kavgadžije

Menadžer Mančester Sitija, Roberto Manćini, nije oprostio njegovim igračima koji su se tukli na treninzima u dva odvojena incidenta u proteklih mesec dana. Italijanski stručnjak sačekao je da se strasti smire, pa je odlučio da novčano kazni četvoricu igrača, Marija Balotelija, Džeroma Boatenga, Kolo Turea i Emanuela Adebajora. Prvopomenuti dvojac se pre izvesnog vremena pokoškao na jednom od treninga, a nedugo potom usledila je “repriza” s tim da su tom prilikom akteri bili Ture i Adebajor.

– Istina je, kaznio sam ih sve, jer igrači to ne bi smeli da rade, iako se takve stvari dešavaju. Potukli su se, kažnjeni su, i na kraju će taj novac završiti u dobrotvorne svrhe. Nije to ništa ozbiljno, takve tuče se završe za dva minuta i u svlačionici sve bude završeno. I ja sam se tukao na treninzima nekoliko puta dok sam bio igrač. Sećam se da sam se u Sampdoriji, pre 25 godina, pobio sa Trevorom Frensisom – rekao je Manćini, dodavši u šali:

– Nekad se igrači namerno potuku zbog fotoreportera, samo da bi novine mogle da prodaju slike. Ozbiljno, tuče na treninzima su česta pojava, s tim što je ovde stvar u tome da naš trening centar nije opasan zidinama, pa je novinarima sve kao na dlanu. Sve se vidi. 

Author: Sportal