Sanderlend-Everton 16:00 SK

Pet kola pre kraja prvenstva ekipa Evertona ide na noge Sandrlendu u nadi da će ipak na kraju uspeti da se domogne mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu Šampiona.

Domaćin se samo nada opstanku u najjačoj ligi,a  trenutno je 15 sa samo 3 boda više od zone ispadanja odnosno Vigana. Everton je šesti sa 5 bodova manje od Čelsija i mesta koje vodi u kvalifikacije Lš. Isped njih su još Arsenal sa četiri i Totenhem sa dva boda prednosti. I upravo su sa te dve ekipe igrali u poslednja dva kola i na oba meče rezultat je bio nerešen.

Tim Dejvida Mojesa odlazi na stadion svetlosti u sjajnoj formi, pošto u prethodnih 6 mečeva ne znaju za poraz.
Paolo DI Kanio je u svom drugom nastupu na klupi zabeležio ubedljivu pobedu i to na gostovanju Njukaslu (3-0). Do ove pobede oni nisu trijumfovali na prethodnih devet mečeva.

Sandrlend će biti oslabljen neigranjem Stivena Flečera (zglob) i Lija Ketermola (koleno), dok se Ves Braun vraća u ekipu.Sa druge strane gosti iz Liverpula  nemaju problema sa povredama , neizvestan je samo Toni Hibert. Da li gosti produžavaju nadu za ostvarivanje bajke ili domaćina novi trener dovoljno motviše za opstanak.

Author: Bojan Uzelac