RODŽERS: Nema skandala oko penala

Premier League 20. feb 201518:14 > 19:58
Menadžer Liverpula Brendan Rodžers tvrdi da su mediji preuveličali borbu Marija Balotelija i Džordana Hendersona oko izvođenja penala u četvrtak u Ligi Evrope.

Desetak minuta pre kraja meča sa Bešiktašem, Liverpul je dobio penal i šansu da dobije meč minimalnim rezultataom.

Nekoliko igrača je bilo oko lopte, obično to radi Stiven Džerard, sada je želeo Henderson, bio je tu i Danijel Staridž, ali je Baloteli zgrabio loptu i dao gol. Mediji pišu da je zbog toga nastala pobuna u svlačionici.

„Mnogo je više drame u medijima oko tog čina nego što je zapravo u realnosti i bilo. Najbitnije je da smo dali gol. Jasno je ko izvodi penale i nije bilo nikakvih dilema oko toga. Stiven je naš prvi izvođač, tu je i Džordan Henderson, ali za njih je zadužen i Mario Baloteli. Onaj ko želi da preuzme odgovornost uzeće loptu i šutirati. Uostalom, Baloteli je dao više od 30 penala i jedan je od najboljih svetskih izvođača penala. Džordan je bio zadužen za njih na početku utakmice, ali kako je u igru ušao Mario, na njima dvojici je bilo da izaberu izvođača“, objasnio je Rodžers.

Liverpul je slavio 1:0, pa će za nedelju dana u Istanbulu braniti minimalnu prednost i tražiti plasman u osminu finala Lige šampiona.

Author: AK