Teri i društvo mogu da odahnu, kraj News of the World

Vlasnik kontroverznog engleskog tabloida ‘News of the World’, koji postoji 168 godina, Rupert Merdok odlučio je da ugasi pomenute novine.

Varalice u kriketu, neverni fudbaleri kao i brbljivi predsednici uskoro će biti bezbedni od najradoznalijeg britanskog tabloida.
Američki medijski magnat želi da smanji posledice optužbe da su novinari pomenutog tabloida nezakonito prisluškivali mobilne telefone slavnih ličnosti i podmićivali policiju. Poslednje izdanje ‘News of the World’-a izaći će u nedelju.
Mnoge sportske ličnosti su među onima koji će biti srećni da vide odlazak najprodavanije nedeljne novine. 
Spisak je dugačak, jer je ova novina objavila izveštaj o sadomazohističkim aktivnostima predsednika Međunarodne automobilske federacije Maksa Mozlija, najavila odlazak Svena-Gorana Eriksona sa mesta selektora engleske fudbalske reprezentacije, kao i najboljeg plivača svih vremena Amerikanca Majkla Felpsa kako koristi lulu sa marihuanom.

‘News of the World’ objavio je i priču o neverstvu engleskog fudbalera Vejna Runija i Džona Terija, što je zagolicalo maštu čitalaca, ali i priča o prevari na kladionici pakistanskih kriketaša Mohameda Asifa, Mohameda Amira i Salmana Buta u meču sa Engleskom, koja je pokazala da iza svega stoji ozbiljan rad. 
Tabloid je u aprilu osvojio četiri nagrade za štampu u Velikoj Britaniji za objavljivanje nameštanja rezultata „pakistankog trija“. Čak i pored toga, mnogi su osećali nelagodnost zbog metoda koje su korišćene. 
Felps je kažnjen sa tri meseca 2009. godine kada je objavljena njegova slika kako koristi marihuanu. Međutim, još pre „hakovanja telefona“, koji je doveo do propasti lista, bilo je jasno da sve priče koje su objavljene nisu tačne. 
Mozli je dobio tužbu protiv Njuz-a posle sadomazohističkog susreta sa protitutkom, koji je emitovan. Mozli nije porekao da je učestvovao u orgijama, koje su imale nacističku temu, već da mu je loš video snimak naneo štetu. 

„Ako vam neko oduzme dostojanstvo, to nikada nećete nadoknaditi. Bez obzira koliko dugo živim i gde se nalazim, ljudi će znati o tome“, rekao je Mozli.

Author: AK