Skols kritikovao reprezentativce

Legenda Mančester junajteda Pol Skols okrivio je „sebične“ igrače za neuspehe reprezentacije Engleske prethodnih godina.
Skols se iz fudbala povukao na kraju prošle sezone, a nacionalnom timu rekao je „zbogom“ još 2004. godine, posle 66 odigranih mečeva.

„Jednostavno mi se smučilo. Kada ste u ekipi, želite da budete deo tima i da igrate dobro, ali ima pojedinaca koji samo žele ličnu slavu. Imao sam utisak kao da igrači iz klubova poput Aston vile igraju u reprezentaciji kako bi se prodali u bolji klub“.

„Na kraju se zapitate – da li su oni tu iz pravog razloga? Mislim da su oni veoma sebični ljudi – žele svoj deo slave, naslova u medijima i razmišljaju u stilu: ’Napraviću transfer od ovoga’. Mislim da je to najveći problem sa engleskim fudbalerima“, dodao je Skols. 
On je rekao da takvi igrači žele samo da budu primećeni i navodi suprotni primer: 

„Ako pogledate selekciju Španije, izgleda kao da igraju jedni za druge – niko ne bi pokušao da učini nešto što ne odgovara timu, a to nije slučaj sa Engleskom. Mi smo favoriti na velikim turnirima, verovatno ćemo biti i sledeći put, ali to je smešno. To je engleski mentalitet – mislimo da ćemo sve da osvojimo“.

Author: AK