Navijači Njukasla prekinuli meč

Navijači Njukasla u petak uveče upali su na teren tokom prijateljske utakmice svog kluba na gostovanju Darlingtonu.
Na tom meču Njukasl je trijumfovao sa 2:0, a u subotu je klub izdao saopštenje u kojem najstrožije osuđuje ponašanje svojih navijača.
‘Svrake’ su zatražile oštru akciju protiv svih navijača koji su upali na teren i tako prekinuli meč posle gola Šole Ameobija u 55. minutu.
U jednom trenutku činilo se da se meč na “Darlington Areni” neće ni nastaviti, ali su vinovnici incidenta izbačeni i on je nastavljeno. 
“U ime svih u Njukaslu, osuđujem ponašanje naših navijača koji su upali na teren tokom drugog poluvremena meča protiv Darlingtona. Klub će tražiti video snimke od Darlingtona i policija i mi ćemo tražiti teške kazne za sve koji su bili odgovorni za takvo sramno ponašanje. Takvo ponašanje nije tipično za većinu naših navijača, ali ovaj incident daje lošu sliku o Njukaslu i našim lojalnim navijačima”, rekao je direktor Njukasla Derek Lambijas. 
Hatem Ben Arfa igrao je na tom meču prvi put posle loma noge na utakmici sa Mančester Sitijem u oktobru. Kapiten Džou Barton, koji će propustiti turneju ‘svraka’ u Severnoj Americi, jer nije dobio vizu, postigao je prvi gol u trećem minutu, dok je Ameobi postavio konačan rezultat. 

Author: AK, B92