Anćeloti: Bez povređenog Kalverta Luina na Vulverhempton

Premier League 11. jan 202115:02 0 komentara
Kalvert Luin
Getty Images/Alex Pantling

Karlo Anćeloti, menadžer Evertona, održao je danas konferenciju za novinare pred prvenstveni meč protiv Vulverhemptoma. Novinare je na prvom mestu zanimao poslednji zdravstveni bilten sa „Gudisona”.

Pikford je ok, za Rišarlisona ćemo sve videti i proceniti na dan meča, a Kalvert Luin neće biti u timu, jer ima problema sa povredom butnog mišića!

Na pitanje kada bi najbolji strelac Evertona mogao da se vrati u ekipu, Anćeloti je odgovorio:

Nema još uvek nikakvih procena, ja se nadam da bi uskoro mogao da se oporavi.

Na pitanje kakva je trenutna situacija sa takođe povređenim Brazilcem Alanom, menadžer Evertona je imao nešto precizniji odgovor.

Alan bi mogao da zaigra za 10 do 15 dana.

U nastavku konferencije, Anćeloti je pričao i o kontroverznom načinu proslave gola Dženka Tosuna u meču FA Kupa protiv Roterama, ali i trenutnoj formi pojedinih igrača popularnih „Karamela”, naročito Hamesa Rodrigesa.

Igramo protiv sjajnog tima, kakav je Vulverhempton, koji nas je potpuno nadigrao u poslednjem meču. Naša želja je, bez obzira na sve probleme da ostanemo na tabeli tu, gde smo sada, a za to su nam potrebni bodovi. Bez Kalverta možda nećemo biti toliko opasni u vazduhu, ali ćemo pokušati da budemo uspešniji u završnom dodavanju.

Everton gostuje u Molinou u utorak, a meč počinje u 21.15 časova, uz direktan prenos na Sport Klubu HD.