Antonio: Da li je to što je Zuma uradio gore od rasizma?

Premier League 10. feb 202213:57 > 14:04 13 komentara
Alex Pantling/Getty Images

Velika prašina u Engleskoj digla se pošto je objavljen snimak kako Kurt Zuma, prvotimac Vest Hema, maltretira svoje dve mačke.

Udruženje za zaštitu životinja je preuzelo brigu o mačkama, jedan od sponzora Vest Hema Vitaliti suspendovao je saradnju, dok je Adidad prestao da bude sponzor Zumi.

povezane vesti

Iako se francuski as izvinio za svoje ponašanje, to mu nije mnogo pomoglo. Osude dolaze za svih strana, a klub ga je kaznio sa 250.000 funti odnosno dve nedeljne plate.

Majkl Antonio, klupski drug Zume u Vest Hemu istakao je da ne prihvata to što je Francuz uradio, ali i postavlja neka pitanja.

Nisu mi neke stvari jasne. Osuđujem to što je Zuma uradio, ali da li to može da se meri sa vređanjem ljudi na rasnoj osnovi. Neki to rade, dobiju osam mečeva kazne i vrate se na teren. A sada se traži da se Zuma maltene izbaci iz fudbala zbog dešavanja sa mačkama. To su dvostruki aršini“, istakao je Antonio.

Svojevremeno je Luis Suarez kažnjen sa osam mečeva i 40 hiljada funti za vređanje Patrisa Evre, dok su igrali u dresovima Liverpula odnosno Mančester junajteda.

I pored svih dešavanja trener Dejvis Mojes stavio je Zumu u startnu postavu u meču protiv Votforda. Posle toga su još više učesali zahtevi da se Francuz otpusti, dok je onlajn peticiju da se protiv njega pokrene disciplinski postupak potpisalo 272 hiljade ljudi.