Arteta: Kada bismo imali robote, život bi bio lakši

Premier League 7. okt 202214:44 0 komentara
Mikel Arteta
Photo by Warren Little/Getty Images

Arsenal u nedelju (17.30) dočekuje Liverpul nakon sjajnog početka sezone. To isto ne može da se kaže i za goste, ali Mikel Arteta ne dozvoljava svojim igračima nikakvo opuštanje.

„Pred nama je veoma uzbudljiva utakmica protiv jednog od najboljih timova u ligi. Mislim da nas čeka zahtevan meč u kome će se od nas zahtevati da budemo u najboljem izdanju. Liverpul je pre nekoliko dana pokazao nivo na kome igra u proteklih pet-šest godina. A mi moramo da pokažemo koliko smo podigli svoj nivo igre i za šta smo sve sposobni“, rekao je Arteta na konferenciji za medije.

Povezano

„Veoma sam svestan da možemo mnogo bolje od ovoga i da moramo bolje kako bismo postali tim kakav želimo da budemo ali i da odgovorimo na izazove koji nas očekuju svaka tri dana. Uvek možeš da primetiš slabosti koje želiš da promeniš“, nastavio je Arteta.

„Znamo da je raspored takav kakav je zbog Svetskog prvenstva. Svi klubovi, svi timovi su drugačiji, a ako dođe do povreda situacija se dodatno komplikuje. Kada bismo imali robote koji igraju svaka tri dana, život bi nam bio mnogo lakši. Ipak, to je nešto sa čime moramo da se nosimo iako ne znamo kako će se na kraju završiti. Što se tiče ove sezone, veoma sam srećan i ponosan zbog dinamike koju imamo i atmosfere u klubu. Ali, nismo još tamo gde želimo da budemo. Uspeh se meri osvojenim trofejima, ali takođe i razumevanjem plana gde želiš da budeš. Za ovaj napredak, za ovo kako izgledamo sada, zaslužni su svi.

Upitan o svom rivalstvu sa Liverpulom iz dana dok je igrao za Everton, Arteta je rekao:

„To su bili zaista intenzivni dani. Sada gledam na utakmice iz druge perspektive, moraš da vodiš računa o raznim stvarima na koje nisi obraćao pažnju kao igrač i da se potrudiš da sve bude spremno za nedelju“.

Na pitanje da li će Vilijam Saliba jednog dana biti igrač koga gledaju kako sada svi gledaju Virdžila van Dajka, Arteta je pohvalio svog igrača, ali nije želeo da ga poredi.

„Zadovoljan sam načinom na koji se dokazao. Sve što pokazuje na terenu dolazi mu tako prirodno i bez ikakvog napora. On je neko ko je veoma tih, a u isto vreme i veoma pouzdan. Veoma sam srećan zbog njega, ali on je Saliba, nije neko drugi“.

Nije želeo Arteta da ulazi u raspravu na temu zašto je Liverpul u slabijoj formi od očekivane:

„Nije moje da to komentarišem. Ono što su oni uradili u proteklih pet godina ne zahteva nikakvo posebno prepričavanje, pokazali su ko su i da su u vrhu u svakom takmičenju u kome igraju“, zaključio je menadžer Arsenala.