Blizu su Lige šampiona, a minus 119,6 miliona funti

Michael Regan/Getty Images

Aston Vila potvrdila je gubitak od 119.6 miliona funti na kraju godine, uprkos sezoni u kojoj su se vratili u Evropu posle nekoliko decenija. Gubici mogu da stvore problem oko budućih transfera zbog pooštrenih finansijskih pravila Premijer lige.

povezane vesti

Propisi o profitu i održivosti (PSR) dozvoljavaju timovima da izgube maksimalno 105 miliona funti tokom trogodišnjeg perioa, iako se ulaganja u infrastrukturu, akademiju, dobrotvorne svrhe i ženski fudbal mogu oduzeti, tako da timovi budu u skladu s pravilima PSR-a.

„Ove su brojke u skladu sa strateškim poslovnim planom, a mi nastavljamo da poslujemo u skladu s pravilima Premijer lige o profitu i održivosti. Vlasnici Aston Ville ostaju predani dugoročnom i održivom razvoju kluba i radujemo se kontinuiranom napretku“, navodi se u saopštenju kluba.

Aston Villa, je trenutno blizu plasmana u Ligu šampiona sledeće godine, jer su na četvrtom mestu u Premijer ligi.

Evertonu je u novembru oduzeto 10 bodova zbog kršenja pravila Premijer lige, a ta kazna je smanjena na šest bodova prošle nedelje posle žalbe. Mančester siti se suočava sa optužbama za više od 100 navodnih kršenja finansijskih pravila.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!