De Zerbi: Gvardiola je zvao da mi čestita

Premier League 21. sep 20220:51 0 komentara
Francesco Pecoraro Getty Images

Novi trener Brajtona Roberto de Zerbi nije krio uzbuđenje što će raditi u najjačoj ligi sveta, a ističe da je trener Mančester Sitija Pep Gvardiola jedan od prvih koji mu je čestitao na novom poslu.

De Zerbi je poslednji angažman imao na klupi Šahtjora, ali je on prekinut započinjanjem sukoba između Rusije i Ukrajine.

– Veoma sam srećan što sam ovde i što sam novi trener. Želeo bih da zahvalim klubu na ukazanoj prilici. Prostudirao sam sve igrače, a nadam se da ću do januara naučiti engleski. Brajton me je zaista želeo. Imao sam još neke opcije, ali kada su me pozvali bili su prilično ubedljivi da ja mogu da nastavim pravcem kojim su krenuli – rekao je De Zerbi.

povezano

Mnogi vide sličnosti između Brajtona kojeg je ostavio Grem Poter i De Zerbijevog Sasuola, kojeg je veoma cenio i trener aktuelnog šampiona Premijer lige Mančester Sitija Pep Gvardiola.

– Dosta mi olakšava rad u Brajtonu ono što je Poter uradio pre mene. Tamo je mnogo igrača čije karakteristike se slažu sa mojom idejom fudbala. Ipak, što se tiče poređenja fudbala koji praktikuje Pep Gvardiola, on je nedostižan, što je pokazao u Engleskoj, Nemačkoj i Španiji. On me je kontaktirao i veoma je srećan, govorio je sa velikim poštovanjem prema klubu i rekao je da će mi uvek pomoći ako mi nešto treba. Osim kada budemo igrali jedan protiv drugog.

De Zerbi je u karijeri kao trener radio u Darfo Boariju, Fođi, Palermu, Beneventu pre nego što je preuzeo Sasuolo.