Dve nove ponude za Junajted: Retklif i šeik Džasim

Hamad bin Džasim bin Džaber Al Tani
AP Photo/Hassene Dridi via Guliver

Vlasnik Ineosa, Britanac Ser Džim Retklif i katarski bankar šeik Džasim (puno ime: Hamad bin Džasim bin Džaber Al Tani) podneli su nove ponude da kupe slavni fudbalski klub Mančester Junajted, prenose britanski mediji.

Obe strane, koje su jedini javno objavljeni ponuđači, sastali su se sa čelnicima kluba sa „Old Traforda“ tokom mart, a oba sastanka, na kojima su gosti obišli stadion i trening-centar, opisani su kao „pozitivni“.

Povezano:

BBC piše da je 70-godišnji Retklif lično prisustvovao sastanku sa Junajtedom, dok su u ime šeika Džasima pregovore vodili njegovi predstavnici.

Prema navodima, Ineos je voljan da otkupi 69% udela u vlasništvu, dok je katarski biznismen voljan da otkupi 100% deonica ovog kluba osnovanog 1878. godine.

Rok za podnošenje novih, povišenih ponuda bio je sreda 22. mart u 21.00.

Javnosti nisu bile dostupne tačne visine ponude, ali se spekuliše da su obe strane ponudile oko 4,5 milijardi funti. Ipak, to je i dalje znatno manje od procena aktuelnih vlasnika Mančestera. Porodica Glejzer smatra da je svota potrebna za otkup Junajteda negde između pet i šest milijardi funti, što predstavlja apsolutni rekord u vrednosti jedne sportske ekipe.

Glejzeri su u novembru objavili da su radi da prodaju klub posle 17 godina, tokom kojih su zabeležili neke velike uspeha, ali su trenutno u veoma „sušnom“ periodu, makar kada je Premijer liga u pitanju.