Edi Hau: Igrači će imati koristi od putovanja u Džedu

Premier League 21. jan 202214:57 0 komentara
REUTERS/Scott Heppell

Ekipa Njukasl Junajteda će posle meča sa Lids Junajtedom putovati u Saudijsku Arabiju, zemlju novog vlasnika Bin Salmana. "Svrake" bi tamo trebalo da igraju prijateljsku utakmicu, a da li će igrači upoznati čoveka koji im isplaćuje zarade nije sigurno.

Posle utakmice sa Lidsom Njukasl će imati duel sa Evertonom tek 8. februara. Između ta dva duela „svrake“ će nedelju dana provesti u Džedi na pripremama gde je temperatura oko ili preko 30 stepeni celzijusa. Menadžer Edi Hau veruje da će ekipa tamo imati prijateljsku utakmicu, ali ne zna da li će sresti vlasnika princa Mohameda bin Salmana.

Hau nije hteo da govori o onome što je mesecima već tema u Engleskoj, a to je da Saudijska Arabija krši ljudska prava. Na to nije imao komentar već se fokusirao samo na fudbalske teme.

„Idemo tamo da bi igrači imati koristi i kako bi se spremili za borbu za opstanak i samo o tome mislim. Imaćemo prvoklasne uslove i igrače će tamo dobro paziti. Radi se samo o treningu i tome da igrači budu fokusirani na sledeći meč. Pripremaćemo se u drugačijim okolnostima i igrači će biti zajedno“, poručuje Edi Hau.

Njukasl sa Lidsom igra u subotu od 16 časova i taj duel sa „Eland rouda“ ćete gledati na Sport Klubu 6 od 16 časova.