Novi menadžer Brajtona je 1993. godište…

Premier League 15. jun 202419:04 0 komentara
Fabijan Hirceler
Stuart Franklin/Getty Images

Fabijan Hirceler, Nemac rođen 26. februara 1993. u Teksasu, koji je u karijeri vodio petoligaša Pipinsrid i drugoligaša Sent Pauli, postavljen je danas za novog menadžera Brajtona end Hauv Albiona.

Hirceler je tako postao najmlađi strani trener u istoriji Premijer lige.

Novi najveći izazov u karijeri ovog nekada prosečnog defanzivnog veziste, koju je karijeru proveo po nižim ligama Bavarske (pa i samom Pipinsridu), stigao je nedugo nakon što je „večnom drugoligašu“ iz Hamburga priredio tek petu promociju u Bundesligu od osnivanja lige 1963.

Sent Pauli nije igrao u elitnom rangu od sezone 2010/11 kada je ekspresno ispao sa osam pobeda i 21 porazom u sezoni.

Međutim, u drugoj sezoni od dolaska u to vreme 29-godišnjaka na klupu, „pirati“ su zaigrali moderan, brz, jednostavan i efikasan fudbal, koji im je doneo titulu ove sezone u Cvajti uz skor 20-9-5 i gol-razliku 62:36.

Saradnici vlasnika Brajtona, Tonija Bluma, pomno su pratili događaje na „Milerntoru“ i odlučili da odvedu Hircelera na Ostrvo, gde će 31-godišnjak nastaviti gde je stao Roberto De Zerbi.

Italijan je pomalo iznenadio englesku javnost odlukom da se povuče sa klupe „galebova“, iako je imao važeći ugovor do 2026. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!