Ferguson i Venger prvi menadžeri u Kući slavnih PL

Premier League 29. mar 202312:41 1 komentar
Printscreen, premierleague.com

Ser Aleks Ferguson i Arsen Venger nagrađeni su za veliki doprinos Premijer ligi. Ferguson i Venger prvi su menadžeri u Kući slavnih Premijer lige.

Aleks Ferguson, najbolji menadžer u istoriji Mančester junajteda, vodio je Crvene đavole do 13 titula u Premijer ligi dok je Arsen Venger sa Arsenalom bio šampion tri puta.

„Velika je čast kada ti odaju priznanje na ovakav način. Ne radi se samo o meni kao ličnosti. Radi se o svemu što smo uradili u Mančester junajtdu, vezi koju smo gradili godinama. Ponosan sam zbog kluba, svih mojih saradnika i igrača“, naveo je Ferguson u saopštenju za medije.

Ferguson je takođe i rekorder Premijer lige – u 810 utakmica upisao je 528 pobeda.

Venger je u svom saopštenju pomenuo je i velikog rivala sa kojim je podelio ovu čast:

„Još mi je veća čast što ovo delim sa ser Aleksom. Kao dva boksera, borite se kao ludi i zajedno nešto gradite. Na kraju uvek moraš da poštuješ rivala i veliku sreću što sa njim ponovo možeš da se sretneš, da podeliš flašu dobrog vina i uživaš u uspomenama na stare borbe“, rekao je Venger.

„Veoma sam zahvalan što sam primljen u Kuću slavnih. Uvek smo se trudili da damo nešto posebno navijačima a kada imaš igrače koji su sposobni da rade fenomenalne stvari, za mene je ta perfekcija najveća obaveza. Voleo bih da me pamte kao nekoga ko je voleo Arsenal, ko poštuje vrednosti kluba i ko je ostavio klub u poziciji da može da raste i napreduje“, dodao je Venger.

Komentari (1)

Vidi sve komentare