Foster prekinuo penziju da se vrati u Reksam

Richard Heathcote/Getty Images

Veteran Ben Foster prekinuo je penziju kako bi se priključio Reksamu. Od kada su holivudske zvezde Rajan Rejnolds i Rob Mekelneni preuzele klub, ovo je najzvučniji transfer tima koji igra u Nacionalnoj ligi.

Povezano

Foster će početkom aprila napuniti 40 godina, a od kada se razišao sa Votfordom na kraju prošle sezone nije branio. Odbio je nakon ispadanja Votforda u Čempionšip Foster ponudu da se priključi Njukaslu i tako ostane u Premijer ligi i na početku sezone je objavio da se povlači u penziju. I sada je rešio da se vrati među stative i pridruži se Reksamu u kome je 2005. bio na pozajmici i sa kojim je osvojio LDV Vans trofej.

„Mnogo toga se promenilo od kada sam bio ovde, ali lepo je vratiti se kao igrač. Biće svakako zanimljovo da vidim kako će moje telo da reaguje na trening danas. Zaista se radujem svemu“, rekao je Foster za klupski sajt.

„Moja karijera je zapravo i dobila zamah ovde, posle finala LDV Vans trofeja dobio sam priliku da pređem u Mančester junajted. Da mi je neko pre 18 godina rekao da ću imati karijeru kakvu sam imao verovatno mu ne bih verovao. Da budem iskren, zapravo mnogo toga dugujem Reksamu“, dodao je.

Reksamu je bio potreban golman nakon što se Rob Lainton povredio i moraće da odsustvuje najmanje šest nedelja. Ekipa je na liderskom mestu Nacionalne lige i smeši joj se povratak u profesionalni rang posle 15 godina.