Gvardiola: Sada moramo da osvojimo Evropu

Premier League 4. jun 20230:26 0 komentara
Pep Gvardiola
Action Images via Reuters/Paul Childs

Mančester Siti osvojio je FA kup i tako kompletirao duplu krunu. Ipak, Građani imaju šansu da kompletiraju i tripletu ako osvoje Ligu šampiona, a menadžer Pep Gvardiola ističe da je ovo jedinstveni trenutak za tako nešto.

Mančester Siti ima priliku da postane tek drugi engleski klub koji bi kompletirao pravu triplu krunu (prvenstvo, nacionalni kup i Liga šampiona). Pre njih to je pošlo za rukom samo Mančester Junajtedu 1999. Siti jeste osvojio tri trofeja 2019. ali to su bila sva tri domaća trofeja Premijer liga, FA kup i Liga kup.

povezano

– U poziciji smo u kojoj verovatno nikada više nećemo biti. Osvojili smo Premijer ligu i FA kup, ali sve se zna. Zna se šta se čeka. Za mene su neverovatne tri godine u Ligi šampiona, dva finala i polufinale, ali čeka se titula. Rekao sam igračima da moramo da osvojimo Evropu – rekao je Gvardiola.

Junak ovog trofeja bio je dvostruki strelac Ilkaj Gundoan, a iako se govori da će sigurno da ode i promeni sredinu kao slobodan igrač, katalonski menadžer je izrazio želju da ostane.

– Ćiki (Begeristain) radi na tome. Nadam se da će biti uspešan.