Gvardiolu pitali o Ćabiju: To je pitanje za Liverpul

Premier League 27. feb 202414:26 0 komentara
Pep Gvardiola Guardiola
Starsport

Ćabi Alonso je čovek o kome svi pričaju i o kome novinari pitanja postavlaju svima, pa čak i onima kojih se to ni na jedan mogući način ne tiče. Kao na primer menadžer Mančester sitija Pepa Gvardiolu.

Povezano

Jasno je da će u maju bez trenera ostati dva velika kluba – Liverpul i Bajern. I jasno je da bi i jedni i drugi voleli da na svoj platni spisak dodaju ime Ćabija Alonsa. A nisu jedini.

I pitanja se o Alonsovoj budućnosti postavljaju svima, pa i njegovom nekadašnjem treneru Pepu Gvardioli koji je srećan zbog svog nekadašnjeg igrača i njegovog uspeha, ali nije mu baš najjasnije zašto njega pitaju o tome da li će Alonso naslediti Klopa na klupi Liverpula.

„To je pitanje za Liverpul i naravno da na njega neću da odgovorim jer ja ne znam ideje koje oni imaju“, rekao je Gvardiola.

„Ali, ako se vaše pitanje odnosi na posao koji on obavlja ove sezone u Bajru… Iskreno, vau! To je jedini tim u modernom fudbalu koji je neporažen u svim takmičenjima i koji se bori sa Bajernom iz Minhena na način na koji se bori“, rekao je Pep.

„Pred njima je najvažniji deo sezone. Sada nisu u poziciji da mogu da osvoje Bundesligu, sada su u poziciju da mogu da je izgube jer svi već misle da su je osvojili. I sada je to najteže jer nije gotovo dok nije gotovo“, dodao je Gvardiola.

„Ali, nije tu stvar samo u načinu na koji igraju.. Nisu izgubili utakmicu u Evropi, u Kupu, u Bundesligi… Način na koji igraju je neverovatan.. Mislim da sam imao veliku sreću što sam ga imao u timu, on je bio izuzetno, izuzetno inteligentan igrač“, zaključio je Gvardiola.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!