Iznervirani Klop: Najnepoštenija utakmica u mom životu!

Premier League 30. sep 202321:46 10 komentara
AP Photo/Alberto Pezzali/via Guliver

Jirgen Klop, menadžer Liverpula, bio je vidno nezadovoljan odlukama sudija posle poraza njegovog tima od Totenhema 2:1 u derbiju Premijer lige.

povezane vesti

Njegova ekipa je ostala bez boda u poslednjim trenucima utakmice iako je od 26. minuta imala jednog, a od 69. dva igrača manje.

„U svom životu nisam vidio nepošteniju utakmicu. Nikad nisam bio ponosniji na svoju ekipu, ali nikad nisam ni video utakmicu sa ovoliko nepoštenih okolnosti i nepoštenih i suludih odluka. Jedina stvar koju danas nismo imali, uz sudijske odluke, jeste rezultat“, rekao je Klop pa dodao

„Svi naši igrači su planine od ljudi! Čudovišta su kako su se borili. Matip? Odigrao je neverovatno dobru utakmicu u odbrani. Autogol je nesrećan. Ovo je težak udarac. Proslavili bi bod kao ne znam šta. Sada nemamo taj bod. Komentar utakmice? Vama je smešno, ali meni je skupo.“

Nemački stručnjak je onda prokomentarisao sporne situacije. Prva situacija na koju se Klop žali je direktan crveni karton Kurtisu Džonsu u 26. minutu.

„Kurtis je stao na loptu i onda pokretom noge prešao preko lopte. Nije to namerno uradio, stao je na loptu. Sudiji su pokazali samo usporeni snimak, drugačije izgleda kada tako gledate“, izjavio je Klop.

Još više bure izazvao je poništeni gol Luisu Diazu. Muhamed Salah izbacio ga je jedan na jedan sa golmanom, a Kolumbijac je pogodio. Sudije su posle konsultacija sa VAR sobom rekle da je ofsajd.

„Nije ofsajd. Nema šanse. Loše su povukli linije. Videli smo to na poluvremenu, neko nam je to pokazao na mobilnom. Sve je jasno. Siguran sam da će se o ovome govoriti danima, ali teško je to podneti“, poručio je Klop.

Treća sporna situacija jest prvi od dva žuta kartona Diogu Žoti.

„Prvi Diogov žuti karton nema veze. Totenhemov igrač je udario njega u nogu“, zaključio je Klop.