Javio se Benitez: Odmah se traže rezultati, nema strpljenja

Premier League 16. jan 202221:10 > 21:15 1 komentar
Everton manager Rafael Benitez reacts FA Cup Third Round - Hull City v Everton
REUTERS/Ed Sykes

Španski stručnjak Rafael Benitez izjavio je da su finansijska situacija i povrede igrača znatno uticale na njegove rezultate sa Evertonom, kome je na rastanku poželeo sve najbolje.

Engleski klub je u nedelju zvanično potvrdio da je raskinuo saradnju sa Benitezom, nezadovoljan ostvarenim rezultatima.

Posle toga se saopštenjem oglasio i 61-godišnji stručnjak:

Povezane vesti

„Znali smo da neće biti lako, da je pred nama veliki izazov, i emotivno i u sportskom smislu. Moja ljubav prema ovom gradu, Mersisajdu i njegovim stanovnicima, podstakli su me da prihvatim ponudu. Ali tek kada uđete unutra sgvatite težinu zadatka. Od prvog dana, moj tim i ja smo radili kao i uvek, potpuno posvećeno. Nije samo rezultat bio naš cilj, već i da osvojimo srca ljudi.

Ipak, finansijska situacija, a onda i povrede, učinili su sve težim. Ubeđen sam da bi sve bilo bolje sa povratkom igrača i dolaskom pojačanja.

Put do uspeha nije lak i nažalost, u fudbalu se danas traže rezultati odmah i sve je manje strpljenja. Nesrećne okolnosti su odredile rezultate i za nas nije bilo moguće da nastavimo ovaj projekat.

U svakom slučaju, želim da se zahvalim upravi, članovima tima i igračima, kao i onim navijačima koji su nam pružali podršku u ovom periodu.

Evertonu želim se najbolje“.

Skaj Sports je preneo da su u užem izboru za novog menadžera tima iz Liverpula aktuelni trener Derbi Kauntija Vejn Runi, Frenk Lampard, menadžer Brajtona Grejem Poter, selektor reprezentacije Belgije Roberto Martines i Rudi Garsija.

Everton je trenutno 16. na tabeli Premijer lige, sa samo šest bodova više od Noriča koji je u zoni ispadanja.