Ten Hag i Mančester Junajted pregovaraju o novom ugovoru

Premier League 11. jun 202423:26 > 12. jun 2024 15:44 11 komentara
Action Images via Reuters/Andrew Couldridge

Kasno uveče u utorak svi mediji u Engleskoj preneli su da Erik Ten Hag ipak ostaje na klupi Mančester Junajteda. Dosta je bilo spekulacija oko angažmana holandskog trenera, ali će on dobiti još jednu šansu na "Old trafordu" - i to samo sezonu 2024-25, već i produžetak saradnje.

Bliži se EURO 2024!

Na ovoj adresi možete pročitati pravila igre, registrovati tim, napraviti privatnu ligu, pozvati prijatelje da vam se pridruže, a najbolji će osvojiti nagrade. Neka Fantasy igre počnu!

Junajted je dugo većao oko budućnosti tima – kratkoročne, ali i dugoročne.

POVEZANO:

U utorak je u upravi kluba završena revizija aktuelne sezone i zaključilo se da Ten Hag zaslužuje još jednu šansu. Retklif je jedan od glavnih zagovarača da Erik treba da ostane jer mu prethodna uprava nije davala dovoljno poverenja i da mu nije omogućavala da radi na najbolji način.

Čelni ljudi Đavola došli su zaključka da bi trebalo podržati Holanđanina, iako britanski mediji tvrde da je u maju postojao konsenzus uprave za prekid saradnje.

Situacija se drastično promenila od pobede u finalu FA Kupa protiv Mančester Sitija. Time je konačno jedan trofej došao u vitrine „Old traforda“, a posebna je bila i priča da je uprava Junajteda sa Džimom Retklifom na čelu želela da pruži još jednu šansu nekadašnjem treneru Ajaksa.

Ten Hag ima još 12 meseci ugovora sa Junajtedom, a nedugo po spoznaji da će ostati na Old Trafordu, nekadašnji trener Ajaksa seo je ponovo sa čelnicima zbog pregovora o novom ugovoru.

Ten Hag je u Junajted stiago 2022. godine posle pet izuzetno uspešnih sezona u Ajaksu. Inače kandidati za njegovu zamenu su bili Tomas Tuhel, Roberto De Zerbi, Maurisio Poektino, kao i Tomas Frank i Kiran Mekena.

Mekena, koji je bio dugogodišnji pomoćnik na Old Trafordu, napravio je čudo u Ipsviču i obavezao se na vernost tom klubu, dok britanski mediji tvrde da su pregovori Đavola sa Tuhelom i De Zerbijem bili i u poodmakloj fazi, ali je klub odlučio da zadrži Ten Haga.

Bonus video:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare