Kiron Dajer mora da se podvrgne transplantaciji jetre

KIRON DAJER Kieron Dyer
AP Photo/Akira Suemori

Bivši engleski reprezentativac 42-godišnji Kiron Dajer obavestio javnost da mora da se podvrgne transplantaciji jetre i zahvalio se svima na podršci koju je dobio prethodnih dana.

Nekadašnji fudbaler Ipsvič Tauna, Njukasl Junajteda i Vest Hema prethodnih dana bio je podvrgnut bolničkim testovima nakon što je pretrpeo kolaps pluća dok se učestvovao u jednom rijaliti programu u Engleskoj prošlog meseca.

Kiron Dajer je otkrio da je poslednjih nekoliko godina imao probleme sa jetrom, a sad mu je dijagnostikovan primarni sklerozirajući holangitis.

Nažalost, dijagnostikovano mi je stanje jetre pre nekoliko godina koje će dovesti do toga da mi jednog dana bude potrebna transplantacija. Tokom sledeće nedelje rezultati testa će potvrditi kada treba da prođem ovu proceduru. Sebe vidim kao veoma pozitivnu osobu koja će prevazići ovaj manji neuspeh. Veoma sam zahvalan klubu, navijačima i široj javnosti na porukama podrške tokom protekle nedelje. Zamolio bih sada sve da poštuju moju privatnost i privatnost moje porodice“, saopštio je Kiron Dajer na zvaničnom sajtu Lige 1.

Dajer je trenutno na funkciji menadžera rezervnog tima Ipsvič Tauna (U23). Igračku karijeru počeo upravo u Ipsviču, najdruže je igrao za Njukasl, čak osam godina, zapažen trag ostavio je i u Vest Hemu, a kratko je igrao i za Kvins Park Rendžers i Midlsbro. Dres reprezentacije Engleske oblačio je 33 puta u periodu od 1999. do 2007. godine. Bio je učesnik Svetskog prvenstva 2002. i EURO 2004.