Klop: Biće intenzivno, nismo glupi…

Jirgen Klop
Photo by Charlie Crowhurst/Getty Images

Liverpul je učešće u Ligi šampiona za ovu sezonu završio, ali ga u narednih devet dana očekuju tri derbija u Premijer ligi.

Prvi od ta tri derbija je gostovanje Mančester sitiju (subota, 13.30), a Jirgen Klop je pred ovaj duel u petak bio pred novinarima.

„U predstojeća dva meseca možemo da uradimo ili mnogo ili ništa. Ovo je svakako već početak pripremnog procesa za narednu sezonu“, rekao je na početku Klop.

A onda je, naravno, stigli pitanje o utakmicama protiv Reala:

„A taman sam se spremio da nekoliko dana ne analiziram taj meč… Nije to bilo izdanje kakvo želim, morali smo da pokažemo više.. Ali, spremni smo za nastavak sezone“.

„Jedino što možemo da uradimo do kraja sezone je da izborimo plasman u Ligu šampiona. Nismo u idealnoj poziciji, ali to je i dalje moguće. Moraćemo da dobijemo veliki broj utakmica. Sve naravno zavisi od toga kako ćemo izgledati u narednom periodu, da li ćemo ući u ritam koji podrazumeva jurnjavu za onima koji su ispred nas. U prošlosti smo sezone uvek završavali dobro. Ovaj ciklus nas je ponovo spustio na zemlju, opomenuo nas da nije lako raditi ono što smo radili ranije. Ako odigramo samo malo ispod potrebnog nivoa, nestaće i šanse za plasman u Ligu šampiona“.

Za devet dana Klop će svoj tim voditi protiv Mančester sitija, Čelsija i Arsenala, samo poslednji derbi igraće na svom terenu.

„Kao da je nedelja Lige šampiona. Biće intenzivno. Nismo glupi. Svesni smo da protiv Reala, a i kasnije na gostovanju Bornmutu, nismo bili dobri, ali je izdanje pre toga, u derbiju sa Mančester junajtedom bilo prvoklasno. Moramo to da pokažemo ponovo“, zaključio je Klop.

Komentari (0)

Vidi sve komentare