Klop: Briga me za nasleđe, navijači su jedino važni

Premier League 26. feb 20249:09 1 komentar
Jirgen Klop
Photo by Julian Finney/Getty Images

Menadžer Liverpula Jirgen Klop nedavno je objavio da odlazi iz kluba na kraju sezone, pa sada svaki meč i svaka borba za trofej ima posebnu težinu. Potera za prvom titulom završila se uspešno, pao je Čelsi u finalu Liga kupa.

Jedini pogodak na meču postigao je Virdžil van Dajk u 118. minutu, za deseti trofej Liverpula u Liga kupu. Ukupno, bio je to osmi trofej za Klopa na klupi Liverpula.

„Sada mi je neko rekao napolju da postoji engleska izreka – ne osvajaju se trofeji sa decom. Nisam to znao. Postoje i duže karijere od moje, ali za ovih više od 20 godina, mogu mirne duše da kažem da je ovo najposebniji trofej koji sam osvojio. Apsolutno izuzetno“, kaže Klop i dodaje:

Pročitajte i:

„Briga me za moje nasleđe, nisam ovde da ga stvorim. Kao menadžer fudbalskog kluba, tu si da uradiš posao. Ništa što smo uradili u poslednjih osam i po godina ne bi se dogodilo… Nije to zamnljivo, ne bismo mogli ovo da uradimo u nekom drugom klubu. Sve je bilo stvoreno za ovakvu kombinaciju, i to je fantastično“.

Emotivan je bio nemački stručnjak, samo je nastavio izlaganje.

„Mnogo smo naučili za sve to vreme, ja sam naučio mnogo, ljudi su naučili mnogo. To je jedna stvar – nije problem ako ode menadžer, problem je ako odu ovi ljudi, naši navijači, to bi bio problem. Dokle god su oni tu, Fudbalski klub Liverpul će biti u redu“, zaključuje Klop.

Liverpul je trenutno prvi i na tabeli Premijer lige, dok je Čelsi na 11. poziciji, i ovo je Plavcima verovatno bila jedina šansa za trofej ove sezone.

„Oni su profesionalci, takmičarski su nastrojeni i sada idemo dalje, ali moraju da osete bol. Mislim da moraju to da osete. Igrali smo za trofej koji nismo osvojili. I za mene je isto. Ne možete mi reći išta što bi učinilo da se osetim bolje. Ništa“, kaže menadžer Čelsija Maurisio Poćetino.

I Liverpul i Čelsi sada čekaju mečevi pete runde FA kupa, a zatim i nastavak takmičenja u Premijer ligi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare