Klop pred Vulvse: Kad sam prvi put video Žotu…

Premier League 3. dec 202114:36 1 komentar
Jurgen Klopp
Michael Regan/Getty Images

Pred gostovanje Vulverhemptonu u subotu, menadžer Liverpula Jirgen Klop u petak je održao konferenciju za medije.

Liverpul je u sredu slavio na gostovanju Evertonu, a već u subotu Redse očekuje novo gostovanje.

Iako je u Mersisajd derbiju njegov tim upisao ubedljivu pobedu (4:1) Jirgen Klop ima i zamerke.

„Mislim da čak nismo odigrali ni za ocenu osam od deset jer smo imali jedan deo meča u kome smo dozvolili Evertonu da se vrati u meč. Primili smo gol na 2:0 i to je promenilo situaciju. Naravno, nije ni moguće igrati 95 minuta kao što smo igrali u prvih 20, ali možemo da težimo tome. Naravno, više je bilo sjajnih momenata“, ocenio je Klop.

Počeo je decembar, a to znači gust raspored za sve u Premijer ligi.

„Navikli smo već na težak raspored iako uvek ističem da je zdravlje igrača prioritet. Mislim da na početku decembra ne moramo da pravimo mnogo rotacija, možda će to biti tako sredinom meseca ili krajem, ali i tu ćemo morati da se dogovaramo sa medicinskim delom stručnog štaba“.

„Decambar će uvek biti haotičan i sve je dobro dok ne stignemo do Božića. I dalje mislim da nije u redu da igramo od 26. do 28. decembra. Prihvatamo to i igramo jer je to tradicija, ali zaista je veoma naporno. Realno, ni januar nije mnogo bolji i što ideš dalje u kup takmičenjima sve je komplikovanije. Tako da to nije jedan težak mesec već dva“.

Menadžer Liverpula kaže da igra Vulvsa ide u dobrom smeru od dolaska Bruna Laža:

„Vulvsi su imali veoma jasan plan i sistem igre i od kada je Laž došao sve ide u dobrom pravcu. Oni su pravi fudbalski tim sa dobrom idejom. Imaju sličan sistem odbrane kao i mi, svi su uključeni. To je nešto što se nije promenilo. Kada smo pre nekog vremena gledali Žotu detaljnije, njegova statistika trčanja je bila neverovatna, po tome je jasno da i ofanzivni igrači učestvuju u igri. Imaju veoma dobar vezni red, veoma sam srećan što je Himenez prevazišao sve probleme sa povredom. Nadam se da će postići mnogo golova, samo ne u subotu. Vulvsi su veoma dobar tim, ne dozvoljavaju mnogo šuteva ka svom golu zato ćemo morati da budemo kreativni“.

Vulverhempton – Liverpul, subota u 16, Sport Klub 2

Na pitanje o trci za titulu, Klop je odgovorio u svom stilu:

„To je već počelo? Pa ne znam. Ovo je liga na najvišem nivou, mislim da je borba veoma dobra, zapravo neverovatna i titula svakako jeste naš cilj. Ali ne možete da osvojite titulu u decembru ili u januaru. Svakako možete da je izgubite. Moramo da budemo tu sve vreme, u svakom meču moramo da budemo za gol bolji i zato je uzbudljivo“.

A onda je na red došla priča o igračima – Žoti, „sebičnom“ Salahu…

„Žota je sjajan, odličan čovek, veoma pametan, organizovan, građen na dobar način. Karijera.. Sećam se kada sam ga video prvi put, pomislio sam da bi on mogao da bude igrač za mene. Sa toliko intenziteta u svakoj situaciji, tehnički na sjajnom nivou. Neverovatni kvaliteti“.

„Te kritike da je sebičan, Salah nikada nije dobio od nas. Ono što mnogo pomaže je iskustvo, ono ti omogućava da znaš šta da radiš u određenim situacijama i na određenim delovima terena. A Mo ima iskustvo a ne neku pohlepu da postiže golove, uvek će videti saigrača koji je u boljoj poziciji“.

Prokomentarisao je Klop i pojačanje koje je dobio u stručnom štabu, odnosno dolazak Klaudija Tafarela.

„On je sjajan tip. Već neko vreme imamo ideju da ga dovedemo zbog rada sa talentovanim golmanima, a imamo ih mnogo. Imamo mnogo utakmica tako da smo stalno na putu i želeli smo pravo rešenje, nekoga ko će sa tim momcima da radi jer želimo da izgradimo i među golmanima prepoznatljivu filosofiju. A on je bio svetska klasa kao igrač. Razgovarali smo sa Alisonom i on je veoma zadovoljan saradnjom sa njim. Poznaju se i to je bilo to. Veoma uzbudljiva vest, on je fantastičan tip. Dodao bih i da je Džon Ahterberg produžio ugovor do 2024, on je glavni u odseku za golmane“.

Komentari (1)

Vidi sve komentare