Konte: Ja sam započeo i ugasio Juventusovu dominaciju

Premier League 3. nov 202113:01 > 13:032 komentara
Imago Sports

Italijanski stručnjak Antonio Konte je u utorak postao novi menadžer Totenhema. Dan kasnije je pričao za Totenhemov kanal, a između ostalog dosta je govorio o svojim prošlim angažmanima u Italiji.

Totenhem se dugo muči sa izborom menadžera. Posle Maurisija Poketina se klub razišao sa Žozeom Murinjom i Nunom Espiritom Santom, a sada stiže Antonio Konte. On je rekao da mu je velika čast što je menadžer Spursa i da želi da igra atraktivan fudbal za navijače i da želi stabilan tim.

On dolazi u London posle titule sa Interom u Italiji posle koje je otišao iz kluba.

To je prošlost. Živim u sadašnjosti. Za Juventus sam igrao 13 godina, mnogo sam osvojio, sve. Onda sam se vratio kao trener i Juventus je osvojio devet titula. Počeo sam taj ciklus i zaustavio ga sa Interom. Poslednje dve godine u Milanu smo imali drugi najbolji napad i najbolju odbranu. Važno mi je to šta sam uradio u prošlosti, ponosan sam. Za mene novi izazov je Totenhem i hoću da postane važan deo moje trenerske karijere„, rekao je Konte.

Konte je otkrio i da je minulog leta bilo razgovora sa Spursima ali da nije mogao da preuzme tim posle dve iscrpljujuće sezone sa Interom.

Radije sam želeo da čekam i da provedem vreme sa porodicom. Takođe sam emotivno i dalje bio vezan za Inter“.

Komentari

Vaš komentar