Kupci se ujedinjuju, za Čelsi zainteresovani vlasnici Kabsa

Premier League 16. mar 202213:50 0 komentara
AP Photo/Charles Rex Arbogast

Još uvek se ne zna ko će i kako postati novi vlasnik Čelsija s obzirom na to da je sada Romanu Abramoviču zabranjeno da proda klub. Ipak i pored tih sankcija koje vlasnik Abramovič ima u engleskoj se spekuliše o potezima potencijalnih kupaca.

Nekoliko biznismena je već bilo u igri za Čelsi ali niko nije uspeo da kompletira kupovinu od Romana Abramoviča koji je početkom marta rekao da je u interesu kluba da ga proda. Nik Kendi koji je još kao dete bio navijač Čelsija je jedan od potencijalnih kupaca, a tu su još Tod Beli, Džonatan Goldstajn i Hansjorg Vis.

Izgleda da niko od njih ne može samostalno da preuzme klub sa „Stamford bridža“ pa je ideja Nika Kendija da se oni udruže i da formiraju super konzorcijum.

Kendi je inače obećao Čelsijevim navijačima da će imati svoju fotelju u upravi, ako on postane vlasnik. Inače ostali biznismeni koji bi bili u super konzorcijumu su radi da slušaju ovakve ideje s obzirom na to da u Kendiju vide strastvenog navijača i uspešnog biznismena iz Londona.

Sa druge strane porodica Rikets koja gazduje MLB franšizom Čikago Kabs, je takođe zainteresovana. Oni su udružili snage sa milijarderom Kenom Grifinom i trebalo bi da do petka dostave zvaničnu ponudu.

U petak baš ističe rok za podnošenje prijava i tada bi trebalo da bude jasnije kome će Roman Abramovič prodati Čelsi kojim gazduje već skoro dve decenije.