London zove: Ćavi na meti „Plavaca“

Premier League 26. maj 202417:49 0 komentara
Ćavi Barcelona head coach Xavi Soccer: Soccer Champions Tour-FC Barcelona at Real Madrid
Kevin Jairaj-USA TODAY Sports via Guliver (Trener Barse Ćavi)

Pre samo nekoliko dana je Ćaviju uručen otkaz z Barseloni, uprkos doskorašnjim željama Đoana Laporte da legenda ostane u klubu. Španski trener bi brzo mogao da dobije novi angažman, i to na "Ostrvu".

Za Ćavija je zainteresovan Čelsi, koji je u potrazi za novim trenerom. Londonski „Plavci“ su takođe iznenada otpustili dosadašnjeg trenera Maurisija Poketina, i to u momentu kada je Čelsi konačno podigao nivo igre i domogao se šestog mesta.

Trenerska vrteška se ovog leta pokrenula. Tijago Mota je na pragu Juventusa, Kompani Bajerna, a Čelsi će naredne nedelje ući u pregovore sa Ćavijem. Poznato je da je mnogo para londonski klub potrošio prethodne sezone na igrački kadar, ali da im se to nije isplatilo, pa bi Ćavi dobio posao da reorganizuje igrački kadar.

Kako su iz kluba poručili, žele perspektivnog trenera na klupi, a jedan od njih je Ćavi. Nije španski stručnjak jedina želja „Plavaca“, tu je i trener Ipsviča, Kiran Mekena.

Definitivno je da će Čelsi naredne sezone imati novog trenera, a definitivno je i da Ćavi želi odmah da nastavi sa trenersim poslom…

Bonus video:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!