„Milner je kao Ibra, on može sve“

Premier League 12. jan 202113:04 > 13:08 1 komentar
Matthias Hangst/Getty Images

Nekadašnji fudbaler Mančester Sitija Majka Ričards smatra da igrači poput Džejmsa Milnera pomoći Liverpulu da prevaziđe trenutnu krizu.

Liverpul je u poslednje tri utakmice zabeležio poraz i dva remija. Na prvom mestu Premijer lige ima 33 boda, koliko i drugoplsirani Mančestet Junajted, koji ima utakmicu manje.

„Liverpul je bio u lošoj formi, ali mislim da to neće još dugo trajatu zbog igrača koji su lideri u svlačionici. Moj nekadašnji saigrač Džejms Milner je odličan primer. Znam tačno šta će reći pre, tokom i posle utakmice, bez obzira na to da li igra ili ne“, rekao je Ričards.

„U poslednje vreme, ljudi procenjuju igrače samo na osnovu statistike. Ali ako posmatrate Milnera samo kroz brojke, onda neće imati celu sliku, ni blizu“.

Povezane vesti

Nekadašnji reprezentativac Engleske istakao je da je u karijeri igrao sa brojnim izuzetnim igračima, ali da malo ko može da se predi sa Milnerom.

„Jedna od mojih omiljenih osoba na svetu. Prošle sedmice je napunio 35 godina, ja sam ga upoznao dok smo igrali za omladinsku reprezentaciju. Igrao sam sa nekim neverovatnim fudbalerima, ali on je jedan od najinspirativnijih. Ne verujem da iko potcenjuje tim Liverpula, ali tek skoro je prepoznat Milnerov talenat. On može sve. Njegov mentalni sklop je neverovatan, on nikada nema slobodan dan. Od svega što sam rekao, karakter i iskustvo će napraviti razliku u korist Liverpula“.

Prisetio se Ričards situacije u kojoj je Mančester Siti bio 2012. godine

„Zajedno smo osvojili Premijer ligu sa Sitijem, ali u toj sezoni nije sve uvek išlo kako treba. Milner je bio jedan od onih igrača koji su vukli tim. Nije nam dozvoljavao da budemo previše srećni kada pobeđujemo, ali ni da se razočaramo kada izgubimo. Kao i Zlatan Ibrahimović, on je igrač koji može još da igra. Mogao bi da bude u Premijer ligi do 40. godine, samo ako želi“.