Miror: Klop menja Leva, Džerard novi menadžer Liverpula

Premier League 28. feb 202112:17 > 12:21 komentara
Liverpul Stiven Džerard Jirgen Klop Liverpool Juergen Klopp Steven Gerrard
REUTERS/Andrew Boyers

Engleski mediji najavljuju povratak Stivena Džerarda na Enfild, ali ovog puta u ulozi menadžera, umesto Jirgena Klopa čija se dugoročna budućnost u Liverpulu dovodi u pitanju, nakon sve učestalijih vesti iz Nemačke da će biti novi selektor umesto Joakima Leva.

Poznate su reči aktuelnog menadžera Glazgov Rendžersa Stivena Džerarda da bi voleo da je mogao tokom karijere na Enfildu da igra pod komandom Jirgena Klopa. Takođe i izjave Jirgena Kliopa da bi voleo da ga Stivi Dži jednog dana nasledi na klupi Liverpula.

Engleski Miror piše da će taj trenutak doći mnogo ranije nego što su navijači Redsa to i mogli da pretpostave.

Sve učestalije vesti iz Nemačke da će Jirgen Klop na mestu selektora naslediti Joakima Leva samo još više dovode u pitanje njegovu dugoročnu budućnost na klupi Liverpula.

Klop je prošle sezone posle 30 dugih godina uspeo na Enfild da donese toliko čekanu titulu prvaka Engleske. Ne samo zbog te titule, već i zbog osvojene Lige šampiona i posebnog odnosa sa fanovima, stekao je kultni status na Enfildu. Navijači Liverpula ga prosto obožavaju, ali izgleda da se bliži vreme za rastanak.

Poslednji slabiji rezultati nisu povod, ali…

Liverpul Stiven Džerard Jirgen Klop Liverpool Steven Gerrard Juergen Klopp
REUTERS/Jason Reed

S druge strane, Stiven Džerard je kao fudbaler i dugogodišnji kapiten bio istinski heroj Liverpula. Čak 17 sezone proveo je na Enfildu. Bezmalo čitavu karijeru sa izuzetkom poslednje godine koju je igrao za LA Galaksi. Uz Kenija Dalgliša svakako najveće ime u istoriji kluba.