Navijači Junajteda: Ne žele Pogbu, Megvajera i Glejzere

Premier League 27. apr 202213:15 3 komentara
Getty images/ Alex Livesey

Vlasnici Glejzeri i fudbaleri Pol Pogba i Megvajer su označeni kao najnepoželjniji u Mančester Junajtedu od strane navijača.

Britanski Skaj Sport organizovao je opširnu anketu u kojoj su glasali navijači Mančester Junajteda. Jedno od pitanja je bilo šta bi promenili u svom klubu, a gotovo svi su saglasni oko ove tri stvari.

Naime, navijači su u konstantnom ratu sa familijom Glejzer, koju optužuju da je direktno odgovorna za sunovrat slavnog kluba.

Zamera im se to što kao američka porodica jevrejskog porekla koja nema tradiciju praćenja fudbala svojstvenu Evropljanima, nije angažovala stručan kadar koji će da se bavi upravljanjem kluba, već se meša u sve odluke, a ne poznaje materiju. Navijači koji gaje specifičan sentiment prema klubu na Glejzere gledaju kao na nekog ko je došao da se finansijski okoristi o to što vole, angažovajući nestručan kadar koji poput recimo, Eda Vudvorda služi samo da im pravi razne finansijke kombinacije. Rezultat njegovog rada je dobrim delom javnosti poznat – poslovni angažmani sa kontroverznim menadžerima, pre svih Minom Rajolom koji je u nekim trenucima i ucenjivao Junajted da mora da kupuje njegove igrače za papren iznos…razni nepovoljni krediti na ime kluba i ostale finansijske malverzacije.

Jedan od preplaćenih igrača je i drugi na ovoj listi Hari Megvajer. Fudbaler koji nijednom nije pokazao da je zaslužio epitet „najskupljeg defanzivca u istoriji fudbala“, redovno je na meti navijača kako Junajteda, tako i reprezentacije Engleske. Mnogi tvrde da on u Mančester nikada ne bi došao, pogotovo ne za 85.000.000 evra koliko je plaćeno njegovo obeštećenje, da se  klub ne nalazi u rasulu. Za to stanje je najslužnija uprava kluba, za koju su opet zaduženi, Glejzeri.

Uz Megvajera se nalazi i Pol Pogba, fudbaler kojem je ovo posle epizode u Juventusu, drugi angažman na „Old Trafordu“. Navijači su od njega očekivali mnogo više, da bude „mozak i srce“ ekipe, što on očigledno ne može. Kako stvari stoje ovog leta će promeniti sredinu.

Navijači su saglasni da je najbolji igrač u timu Junajteda Bruno Fernandeš.