„Nikad nisam tražio karte za utakmicu, sad mi je čudno“

Premier League 18. maj 202411:44 3 komentara
Jirgen Klop
Marco Luzzani/Getty Images

U petak je Jirgen Klop poslednji put najavio meč kao menadžer Liverpula. A tema je bilo i na pretek. Najmanje se pričalo o samom meču, poslednjem Klopovom na klupi tima sa Enfilda.

Jedna od prvih tema, ponovo, je bilo finale Lige šampiona u kome će (nekada Klopov) Dortmund (baš kao i tada sa njim) na Vembliju igrati finale.

„Dobio sam poziv za finale Lige šampiona. Rekli su da ne veruju da ću doći, ali naravno da ću doći. To je finale Lige šampiona, a ja zapravo i neću imati šta drugo da radim“, rekao je Klop.

I onda nastavio u svom stilu da zabavlja novinare:

„Ali, trebaće mi još ulaznica. Ovo je prvi put u životu da ja nekoga pitam za karte. Do sada su uvek mene pitali. I zapravo je to veoma čudan osećaj. Nikad u životu nisam pitao nekoga da mi da karte. I sad mi je čudno što sam pitao“.

Džerard: Statua za Klopa ispred Enfilda

A sad adio: Klop se oprostio od osoblja u Liverpulu

Holandski ugao: Ko je Arne Slot, novi menadžer Liverpula?

To je, kaže, jedna stvar.

„Drugo je da nemamo nikave planove kada napustim Liverpul. Na Evropskom prvenstvu ću gledati mečeve, imam karte za neke utakmice. Biću u Nemačkoj duži period, družiću se sa prijateljima. Ništa spektakularno. Biće lagano, bez planiranja predsezone. To definitivno neću raditi. Neću biti uključen u bilo kakve priče o transferima, a to će biti baš velika promena. Zaista se radujem svemu tome“.

Provukla se i izjava Dijega Simeonea koji je na pitanje koliko je teško kada si trener rekao da je on jednostavno najsrećniji kada spava jer tada niko ne razgovara sa njim, Klop se nasmejao:

„Nadam se da svi vide da sam ja drugačiji. Ali potpuno, apsolutno, razumem to što je rekao. Sem Ule, svi sa kojima se sretnem sa mnom razgovaraju o fudbalu. Ja sam ljudima kao Gugl – zašto radiš to? zašto si uradio ovo? bla, bla, bla… Prijatelji mi dođu u posetu, gledamo utakmicu – za mene je to posao, za njih odmor. Porodica dođe – i opet, za mene je to posao, za njih uživanje“, rekao je Klop.

Ne pozdravlja se Klop samo sa igračima, klubom, navijačima… Već i sa novinarima:

„Nemam lični problem sa bilo kim od vas novinara, ali često ste znali da pišete s..nja kad nisam imao svoje najbolje dane. To je ono gde smo se sudarali“.

Govorio je Klop i o odluci da ode:

„Bila je to velika stvar kada sam rekao da odlazim. Znam koliko sve ovo znači velikom broju ljudi, znam šta misle i koliko su se navikli da sam ovde. Imamo zaista sjajnu vezu, sjajne emocije. Loši ili dobri dani, ovde je osećaj uvek dobar. Dopadamo se jedni drugima. Razlog je, ako se ne osećam baš najbolje kada uđem ovde, ne dopuštam da to osete. Ne napdam druge jer sam loše volje. Mi zapravo volimo da radimo jedni sa drugima“.

„Znam da će sledeći menadžer biti dobar momak i da će sve biti u redu, ali biće promena. Ljudi osećaju nesigurnost, a nisam želeo da bude tako. Ali, znam i da sam odlučio da odem za godinu, dve ili pet, da bi opet sve bilo isto. To ne može da bude razlog da se ne donese odluka. Ali, pomirio sam se sa time. Morao sam da mislim o sebi što se i ne događa baš često jer sam brinuo o svemu. A to znači – dođeš, kažeš meni i sve je u redu, ja ću se pobrinuti za sve. Imali smo skoro devet godina zajedno. Treba da cenimo to vreme i tako to sada svi vidimo iako je u prvom momentu bilo zaista teško“.

Poslednja utakmica sezone, kraj jedne ere za Liverpul, počinje u nedelju od 17 časova.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare