Nuno zadovoljan pobedom, ali cilj je „veoma, veoma daleko“

Premier League 29. avg 202118:49 1 komentar
Nuno Espirito Santo
REUTERS/David Klein

Navijači su glasnim aplauzima pozdravili Nuna Espirita Santa, ali on je nakon meča skromno rekao da je to bilo namenjeno Sonu, ne njemu. Zahvalio se na podršci i analizirao meč u kome je njegov tim došao do treće pobede u sezoni.

„Osećaj je dobar. Mislim da smo odigrali dobar meč, bili smo kompaktni i nismo dozvolili da nam naprave mnogo problema. Znali smo odakle dolaze pretnje, mada smo možda mogli da budemo bolji na drugoj lopti. Ofanzivno je bilo veoma teško pronaći prostor. U prvom poluvremenu možda nismo bili dovoljno dinamični, ali smo to popravili u drugom delu meča. Imali smo nekoliko šansi da zatvorimo utakmicu ranije i imamo ubedljiviji rezultat. I uz sve te zamerke, veoma sam zadovoljan, igrači su radili veoma naporno“, rekao je nakon meča Nuno Espirito Santo.

Za samo šest nedelja od kada je došao, u tri potpuno različita meča Espirito Santo je vodio Totenhem do tri pobede.

„Veoma sam ponosan na igrače, to je njihov uspeh. Sve je na njima, na treninzima i na mečevima. Ja se samo trudim da im pomognem, da im pokažem put za koji mislim da je bolji za nas. I mislim da smo na tom putu, nije još uvek perfektno, ali postajemo bolji, kompaktniji, svi rade jedni za druge, to je važno. Sve je to njihova zasluga i zbog toga im čestitam“, dodao je menadžer Totenhema.

„Ne možemo da postignemo ništa bez svih igrača u timu, svima je to jasno, a i igračima je jasno da mi na kraju možemo da izaberemo samo 11 njih za start. Unapred pokušavamo da procenimo šta će se dešavati, šta nam je potrebno, a najvažnije je da svi znaju da su važni, da moraju da budu posvećeni i da samo jedna akcija svakoga od njih može da promeni sezonu za ceo tim“.

Na pitanje koliko je Totenhem nakon devet osvojienih bodova blizu onome kako on želi da igra, Nuno je bio iskren:

„Veoma, veoma daleko. Iskreno. Možete da vidite neke obrise toga, vidite neke pokrete, ali akcije moraju da se završavaju. Bili smo bolji u drugom poluvremenu, to je lep napredak, ali dugačak je put pred nama. Kako vreme bude odmicalo i igrači će se osećati prijatnije jer će imati rutinu, ponavljaće iste stvari, iste akcije, linije će biti bolje, konzistentnije… Veoma smo daleko od cilja. Cilj je da budemo perfektni, mislim da i sami možete da uvidite koliko smo daleko od toga“, zaključio je Espirito Santo.

Komentari (1)

Vidi sve komentare