Pobeda pa otkaz: Paunović više nije menadžer Redinga

Premier League 19. feb 202219:06 > 19:18 0 komentara
Veljko Paunović
REUTERS/Paul Childs

Reding je upsiao pobedu nakon 13 mečeva, a Veljko Paunović dobio je otkaz.

Valjko Paunović pobedom se oprostio od uloge menadžera Redinga.

Nakon utakmice stigla je vest da su Paunović i klub sporazumno raskinuli saradnju nakon obavljenog posla protiv Prestona u subotu.

Ulogu privremenog menadžera obavljaće Pol Ins.

Drama u Redingu traje već danima. Počelo je protestom i upadom navijača na teren na 150. godišnjicu prvog odigranog meča.

I nastavilo se i narednih dana. Navijači su nezadovoljni formom, prosutim bodovima i načinom na koji se stvari generalno rade u klubu koji je kažnjen i oduzimanjem šest bodova zbog prekomernog trošenja novca u prelaznom roku.

Spekulisalo se da će Paunović još pre sedam dana na poslu zateći spakovan otkaz, ali je postojala bojazan da će to Reding platiti dodatnim oduzimanjem bodova.

Paunovića će zameniti Pol Ins čiji sin igra u Redingu kao pozajmljeni igrač, a pomagaće mu direktor akademije Majkl Gilkes.

Paunović je u Reding došao u avgustu 2020, a prošle sezone je zauzeo sedmo mesto u Čempionšipu.

Posle utakmice Paunović je rekao da je maksimum koji su igrači dali, ovoga puta bio dovoljan za pobedu, da se forma popravila, ali da brine povreda Babe.

„Bilo je već odlučeno pre meča da je ovo kraj. Nije zavisilo od rezultata. Ali, igra i pobeda, iako je momenat jako težak, daju nešto pozitivno svemu. Želeo bih da se zahvalim svima u klubu, počevši od vlasnika koji mi je dao ovu priliku, direktorima koji veoma brinu za ovaj klub. Ovaj klub ima veliko mesto u mom srcu, imao sam veliku podršku i doživeo sam mnogo dobrih stvari od svih, igrača, ljudi u klubu, akademiji, svih zapravo. Hvala vam na svemu“, rekao je Paunović na kraju