„Rafa Benitez je smenjen, samo mu to još nisu saopštili“

Premier League 16. jan 20220:07 > 0:31 1 komentar
Everton manager Rafael Benitez reacts FA Cup Third Round - Hull City v Everton
REUTERS/Ed Sykes

Postavljanje legendarnog menadžera Liverpula Rafe Beniteza na klupu ljutog gradskog rivala Evertona od prvog dana bilo je osuđeno na propast, ali posle subotnjeg poraza od Noriča više ni vlasnik kluba Farhad Moširi ne može da ga sačuva na toj funkciji.

Povezane vesti

To je zaključak engleskih medija nakon meča na Kerou Roudu u kome je poslednjeplasirani tim Premijer lige Norič Siti savladao Everton sa 2:1.

Kanarinci su ostvarili prvu pobedu nakon šest uzastopnih poraza, odnosno samo dva osvojena boda u prethodnih osam utakmica u Premijer ligi.

S druge strane, Everton je doživeo čak deveti poraz u poslenjih 12 utakmica. Nakon dobrog početka i četvrtog mesta na tabeli u oktobru, sad je pao na 15. mesto.

I bez obzira na sve opravdane probleme, povrede najboljih igrača i nezavidne situacije zbog koronavirusa, Rafa Benitez je od prvog dana dolaska na Gudison Park bio osuđen na neuspeh. Naravno, njegovu prošlost, odnosno povezanost sa gradskim rivalom Liverpulom, nije mogao da svari nijedan navijač Evertona. Čak ni dok su pobeđivali na početku sezone…

A sad, nakon poslednjeg neuspeha, nema mu spasa. Ne može da ga sačuva ni vlasnik kluba Farhad Moširi.

Svestan je toga i Rafa Benitez, koji je nakon meča sa Noričem, kratko rekao:

„Odluka nije u mojim rukama“.

„Odlazi iz našeg kluba“

Navijači Evertona odavno su rekli svoje. Ponovili su to i u subotu.

Španac je na Kerou Roudu doživeo unakrsni „rafal“ sa tribina. Gostujući navijači su mu vikali „odlazi iz našeg kluba“, a domaći fanovi pevali „ujutru ćeš dobiti otkaz“.

I hoće, samo mu to još nisu zvanično saopštili. Engleska štampa je ubeđena da ga ujutru čeka otkaz. Niko više ne vidi kako Rafa Benitez može da preživi na klupi Evertona…