Razlozi zbog kojih Vlahović ove zime neće u Arsenal

Premier League 17. jan 202210:02 2 komentara
Dušan Vlahović
Massimo Paolone/LaPresse via AP via Guliver

Iako se već nekoliko meseci spekuliše oko toga da li će Dušan Vlahović ovog januara napustiti Fiorentinu, kao i gde bi posle toga mogao da nastavi karijeru, od njegove promene sredine ove zime nema ništa, a za to postoji više razloga.

Što se konkretno Arsenala tiče, sa kojim pregovori postoje, sam Vlahović nije siguran u to da li će londonski klub igrati Ligu šampiona sledeće sezone, što ukoliko se ne desi, se ne poklapa sa njegovim ambicijama. Uz to, Arsenal će teško i sledeće sezone moći da se bori sa titulu u Premijer ligi.

Ono što je takođe prepreka za transfer u Arsenal je i novac. Fiorentina traži 70.000.000 evra na ime obeštećenja, plus bi Englezi morali da isplate Vlahovićevim agentima proviziju od 10 odsto, kao i da obezbede platu samom igraču od 8.000.000 evra po sezoni. Tobdžije trenutno finansijski to ne mogu da isprate. Navodno su rekli da su spremni da plate obeštećenje makismalno 60.000.000 evra, što je manje od onoga što Italijani traže. Plus ovaj deo za isplatu agentima, plus plata i razni bonusi za napadača…sve to je jednostavno previše za klub sa Emirejts stadiona.

Čak i da uspe finansijski da isprati ovaj transfer Arsenal ima problem sa viškom napadača u svojim redovima. Klub želi da se reši Obamejanga, koji je trenutno na Afričkom Kupu Nacija, ali to neće ići tako lako, jer on ima velika primanja, koja nijedan drugi klub ne želi da plati. S druge strane tu je i Lakazet, koji je odbio da ove zime pređe u Nukasl. Francuzu na kraju sezone ističe ugovor i tada će sigurno napustiti klub.

Kada se razmotre svi ovi razlozi, transfer Vlahovića u Arsenal je moguć,  ali realizacija je daleko više moguća u letnjem prelaznom roku, kada neke stvari budu promenjene u engleskom klubu.