Reding ne može da otpusti Paunovića

Premier League 15. feb 202214:50 > 15:16 0 komentara
Reading manager Veljko Paunovic
Action Images/John Sibley

Redingu loše ide u Čempionšipu ove sezone, toliko da je upitan njegov opstanak u ligi, ali uprava još nije smenila trenera Veljka Paunovića.

O čemu se radi?

Navijači i mediji na Ostrvu već duže vreme smenjuju srpskog stručnjaka i nalaze mu zamenu, ali ne i klub. Reding ne stoji baš najbolje finansijski, tako da mora pažljivo da raspolaže sa svakom funtom, a u slučaju otkaza morao bi Paunoviću da isplati sve plate do kraja ugovora, koji ističe 30. juna.

Nekadašnji selektor Orlića po ugovoru potpisanom u maju prošle godine zarađuje 725.000 funti po sezoni, što bi značilo da mu kraja sleduju još četiri plate, plus bi klub uporedno morao da plaća novog menadžera, što bi ga dovelo do bankrota.

Reding je već kažnjen oduzimanjem šest bodova jer je u prethodnim sezonama potrošio više novca nego što je bilo dozvoljeno. U prelaznom roku klub nije imao novca za angažovanje novih igrača, već je morao da traži pojačanja među igračima bez ugovora.

Ako bi u takvim uslovima Reding otpustio Paunovića zbog nemogućnosti da mu isplati obeštećenje povećao bi ukupan dug, a to bi izazvalo reakciju Fudbalske lige i proglašenje bankrota Redinga.

Rešenje

Engleski mediji pišu da će klub sa Madejski stadiona ipak naći način da u dogledno vreme reši ovu situaciju, tako što će raskinuti ugovor sa Paunovićem, što znači da mu neće platiti preostalu zaradu do kraja ugovora. Da bi se raskid ostvario i srpski stručnjak mora da pristane na njega.

Reding sledeću utakmicu igra protiv Portsmuta u sredu, ostaje da vidimo da li će ekipu predvoditi Veljko Paunović.